EĞİTİM İŞ:  “MEB eğitimi kaosa sürüklüyor”

EĞİTİM İŞ: “MEB eğitimi kaosa sürüklüyor”

 2016-2017 eğitim öğretim yılını değerlendiren Eğitim İş Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener, “Eğitim ve bilim emekçilerinin yıllardır birikerek...

 

2016-2017 eğitim öğretim yılını değerlendiren Eğitim İş Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener, “Eğitim ve bilim emekçilerinin yıllardır birikerek artan sorunlar daha da arttı. MEB eğitimi kaosa sürüklüyor” dedi.

Eğitim İş Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener, 2016-2017 eğitim öğretim yılını değerlendirmek için basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya Şube Basın Yayın Sekreteri Özgür Dokuz, Mali Sekreteri Zeynep Gerim, Özlük ve Hukuk Sekreteri Sabri Mutlu, Örgütlenme Sekreteri Ali Sayın katılım gösterdi.

 

ÇOCUKLARIN GELECEĞİ İLE OYNANIYOR

Açıklamada konuşan Eğitim İş Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener, “2016-2017 eğitim öğretim yılında, eğitim sisteminin, eğitim ve bilim emekçilerinin yıllardır birikerek artan sorunlarının daha da ağırlaşmasının yanı sıra, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL uygulamaları nedeniyle geçmiş yıllardan farklı bir durum da söz konusudur. Gerek ülkenin içinde bulunduğu durum, gerekse bundan doğrudan etkilenen eğitim sisteminin karşı karşıya olduğu çok sayıda sorunun varlığına rağmen eğitim biliminin en temel ilkelerine aykırı düzenlemelerde ısrarını sürdüren Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimi niteliksizliğe, düzensizliğe ve kaosa sürükleyerek çocuklarımızın geleceği ile oynamaya devam etmiştir” şeklinde konuştu.

 

EĞİTİMDE OLUMSUZ SONUÇLAR

4+4+4 uygulamasıyla zorunlu ilköğretime başlama yaşının bir yıl erkene alınması, okulöncesi eğitimin zorunlu eğitimin dışına çıkarılması çocuğun gelişim ve eğitimine ilişkin olumsuz sonuçlarını kısa sürede ortaya çıkarmıştır diyen Şener, “Okullaşma oranı düştü, derslik başına düşen öğrenci sayısı yüksektir. Çocuk işçiliğin önü açıldı, eğitim sistemi sermayenin çıkarları doğrultusunda şekillendirildi ve imam hatip okullarındaki artış oldu. Ortaöğretimde öğrenciler açık liseye yönlendiriliyor, taşımalı eğitim uygulamasındaki artış sürmektedir” diye konuştu. Bütçeden yine eğitime pay yok diyen Şener, “Eğitimin tarikat ve cemaatlere teslim edilmesi ağır sonuçlar doğurdu, müfredat değişiklikleri ile bilimsel, ulusal ve laik eğitim tasfiye ediliyor, öğretmen açığı arttı, sözleşmeli öğretmenlik ve kadrolaşmanın önü açıldı” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.