Ege Üniversitesi Rektörlüğüne Erdoğan’ın ‘veto ettiği’ Necdet Budak atandı

Ege Üniversitesi Rektörlüğüne Erdoğan’ın ‘veto ettiği’ Necdet Budak atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ege Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Necdet Budak'ı atadı. Necdet Budak 2002'de CHP'den 2007'de ise AKP'den Edirne...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ege Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Necdet Budak'ı atadı. Necdet Budak 2002'de CHP'den 2007'de ise AKP'den Edirne milletvekili seçilmişti. Budak'ın 2011 yılındaki adaylığı ise Erdoğan'ın vetosuna takılmıştı. İşte Budak'ın ilginç ve 'başarılı' kariyeri...

Ege Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Necdet Budak atandı. Atamayla; Budak’ın siyasi geçmişi de yeniden gündeme geldi.

CHP’DEN MECLİS’E GİRDİ, İSTİFA ETTİ AKP’YE GEÇTİ

Necdet Budak, 9 Eylül Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesiyken 2002 yılındaki seçimlerde CHP tarafından Edirne’’de 1. sıradan milletvekili adayı gösterildi ve seçildi. Ancak Budak, 5 Temmuz 2004 tarihinde “parti yönetiminin yanlış politikalar yürüttüğünü” iddia ederek CHP’den istifa etti ve 13 Temmuz 2004 tarihinde AKP saflarına katıldı. Budak’ın bu kararı seçim bölgesinde de krize neden oldu. Kendi ifadesiyle; akrabaları bile Budak’ın bu kararına tepki gösterdi.

2007’DE EDİRNE’DEN AKP MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ

Necdet Budak 2007 genel seçimlerinde ise bu kez AKP Edirne milletvekili olarak Meclis’e girdi. 2011 yılındaki adaylığı ise AKP Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan’a yani Genel Merkez’e takıldı. Temayül yoklamasında Edirne için birinci sıradan çıkan Budak’ın ismi çizildi ve aday gösterilmedi.

SİYASİ KARİYERİNE NOKTA KOYDU ÜNİVERSİTEYE DÖNDÜ

2011 yılında siyasi kariyerini noktalayan Necdet Budak, akademisyenliğe geri döndü ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak göreve başladı.

FETÖ GÖNDERMESİNDE BULUNMUŞTU

Prof. Dr. Necdet Budak, 2016 yılında yaptığı bir açıklamada ise ‘siyasi kariyerinin bitirilmesine ilişkin’ FETÖ’yü işaret etmişti. Budak, örgüte karşı her zaman mesafeli durduğunu ve 2011 yılında anketlerinde birinci çıkmasına rağmen yeniden aday gösterilmediğini hatırlatarak “Bu yapının yaptıklarını görünce, her şey olabilir düşüncesi ortaya çıkıyor. Eğer bu şekilde bir şey olmuşsa, onları Allah'a havale ediyorum” demişti.

TBMM'de iki dönem milletvekili olarak görev yaptığını ve bu tür yapılarla tüm yaşamı boyunca mesafeli durduğunu savunan Budak verdiği röportajda “Ülkemiz; hukuk devletidir, demokrasi temelleriyle yönetilmekte, laik cumhuriyet ilkeleriyle yönetilmektedir. Biz, bunlara inandık ve bu şekilde yetiştirildik. Ancak, gelinen noktaya bakıldığında, bu yapılanmanın tüm devlet kurumlarında, silahlı kuvvetlerde, siyasi partilerde ve Türkiye'nin göz bebeği olan tüm kurumlarda söz konusu olduğunu görüyoruz. Yaşananlardan son derece üzgünüz. Bu darbe girişimi iyi ki, başarısız oldu. Keşke olumsuzluklar yaşanmadan devletimiz gereken tedbirleri alabilseydi” yorumunda bulunmuştu.

Necdet Budak 2011 yılında siyasi kariyerine nokta koymuştu.

Necdet Budak 2011 yılında siyasi kariyerine nokta koymuştu.

NECDET BUDAK KİMDİR?

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü mezunudur. Aynı fakültede yüksek lisans, ABD Nebraska Üniversitesi’nde Tarla Bitkileri Bilim Dalında doktora yapmıştır. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyeliği ve Bölüm Başkan Yardımcılığı, Hollanda'da Tohum Bilimi ve Teknolojisi Alanında Çalışma, TBMM XXII. ve XXIII. Dönem Edirne Milletvekilliği, Barış İçin Asyalı Parlamentolar Birliği ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyeliği yapmıştır. Evli ve bir çocuk babasıdır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kaynak sozcu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.