‘Doğaya hizmet ediyoruz’

‘Doğaya hizmet ediyoruz’

Türkiye’nin ilk ve tek Türkiye Komünist Partili Tunceli-Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Yaptığımız şey sadece fasulye satmak değildir,...

Türkiye’nin ilk ve tek Türkiye Komünist Partili Tunceli-Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Yaptığımız şey sadece fasulye satmak değildir, doğaya hizmet etmektir.” dedi.

 

TMMOB Makine Mühendisler Odası Gebze İlçe Temsilciliği bugün Kültür Merkezi Kardelen Nikâh Salonu’nda ‘Yerel Yönetimler, Sorunlar, Beklentiler, Çözümler’ temalı bir panel gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak TMMOB Eski Başkanı-Çankaya Belediyesi Eski Başkanı Bülent Tanık ile Türkiye’nin ilk ve tek Türkiye Komünist Partili Tunceli-Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu konuşmacı olarak katıldı.

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

Panele TMMOB Makine Mühendisler Odası Kocaeli Şube Başkanı Murat Kürekçi, TMMOB Makine Mühendisler Odası Gebze İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Sinan Yücel ve yönetimi, CHP Gebze Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Emin Akın, CHP Gebze Eski İlçe Başkanı Recep Dursun, Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Ogur Aydın, ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın, BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli ile çok sayıda davetli katıldı.

KENT SEMPOZYUMU DÜZENLEYECEĞİZ

Panelde ilk olarak TMMOB Makine Mühendisler Odası Kocaeli Şube Başkanı Murat Kürekçi bir konuşma yaparak “Belediyecilik hizmetlerinin etkili olması kadar adil tüketilmesi de önemlidir. Kentin gerçek sahipleri diyenlerin yanlarındayız. TMMOB ve bileşenleri olarak önümüzdeki günlerde bir kent sempozyumu yaparak Gebze halkı ile kentin sorunlarını tartışacağız. Kent sorunlarından en çok kadın, çocukların ve engellilerin engellendiği görüyoruz. Kent ve kent halkı için öneriler sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

KİMLİKSİZ BİR KENT

Murat Kürekçi’nin ardından TMMOB Makine Mühendisler Odası Gebze İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Sinan Yücel de bir konuşma yaparak, “Bugün burada emeğin yoğun, devamlı göç alan, altyapı ve sosyal yetersizliği olan, yeşil alanların tüketildiği bir kent olan Gebze’den bahsedeceğiz. Şehrin içerisindeki trafikten dolayı ambulansları şehrin içine giremiyor. Kimliksiz bir kentten bahsedeceğiz.” dedi. Sinan Yücel’in konuşmasından sonra ilk olarak TMMOB Eski Başkanı-Çankaya Belediyesi Eski Başkanı Bülent Tanık konuştu.

BELEDİYELER ŞİRKETLEŞTİRİLDİ

Gebze ve Kocaeli’nin hayata umut verecek birçok dinamiği içinde barındırdığını ifade eden Bülent Tanık, “Yerel yönetimler 1980’den sonra itibarsızlaştırma ve piyasalaştırarak belediyeyi bir hizmet şirketi haline getirildi. Belediyeleri şirketleştiren ve müşterilere hizmet eden bir anlayış içerisinde sokuldu. Yerel yönetimlerin doğrudan demokrasi olması hesap sorulmasındandır. Toplumcu belediyecilik vaadi ile belediye başkanı olarak Çankaya’ya seçildik. Toplumcu belediyecilik 1973’te Kocaeli’nde Erol Köse duayenlerindendir.” diye konuştu.

İLK OLARAK FATSA VE DİYARBAKIR’DA OLDU

Bülent Tanık’ın ardından Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu konuşma yaparak, “Yerel yönetimlerde sözün halka ait olduğu bir anlayışla bakıyoruz. Bu anlayış ilk olarak Fatsa’da, Diyarbakır’da oldu. Dünyanın farklı yerlerinde de bu tür uygulamalar oldu. Ovacık’ta toplumda çok eee sorusu ile karşılaştık. Programımız anlatarak toplumu bu programı içerisine almayı savunuyorduk. İlk halk meclisi toplantısında toplumda siz daha müdahale etmeden divan oluşturuldu.

KİTAP OKUMA KARŞILIĞINDA BİSİKLETE BİNME

Belediyemize gönderilen bisikletler vardı. Bunlar 1 TL gibi ücretli olması yerine bir saat kitap okuyana bir saat bisiklet veriliyor. Halk kendisini yönetip ve kadrolarını çıkarabiliyor. Kent ekonomisi ve kent mimarisi için plan yapmak zorundasınız. İlk yıl 600 dönüm tarım arazisine girdiğimizde bize müdahale ettiler. Temel ihtiyaçlar bir haktır. Yaptığımız şey doğaya hizmet etmektir. Sadece fasulye satmak değildir. Bir köyün tamamında ortak üretim yapacağız. Tarım işçileri için 7 saat çalışma saati koyduk.” dedi.

MÜCADELE VERİYORUZ

Panelde son olarak ise CHP Gebze Eski İlçe Başkanı Recep Dursun da konuşma yaparak, “3 mahallede bir rantsal dönüşüm var. E-5 üstünde Beylikbağı dediğimiz 7 mahalle oluştu. Bu bölge 2012 yılında proje alanı olarak ilan edildi. 2012 yılından sonra belediye bunu başaramadı. 2014 yılında Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker tapu vereceğim diye söz verdi. O bölgede yapılmak istenen vatandaşların 40 yıllık geçmişin geride bırakıp enkaz bedelini alarak çıkartmak. Vatandaşlar hak sahibidirler. 40 yıl sonra bu yerler vatandaşların elinden alınmak isteniliyor. Orada yaşayanlarla birlikte bir mücadele veriyoruz.” diye belirtti.  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.