Diyabet Okulu ilk mezunlarını verdi

Diyabet Okulu ilk mezunlarını verdi

  Gebze Fatih Devlet Hastanesinde diyabet hastalarının hastalıkla doğru mücadele etmesi için açılan Diyabet Okulu, 4 hafta süren eğitimlerin...

 

 

Gebze Fatih Devlet Hastanesinde diyabet hastalarının hastalıkla doğru mücadele etmesi için açılan Diyabet Okulu, 4 hafta süren eğitimlerin ardından ilk mezunlarını verdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ‘‘Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı’’ kapsamında, Gebze Fatih Devlet Hastanesinde alanında uzman eğitimciler tarafından 4 hafta süre ile verilen ‘diyabet nedir, diyabetin komplikasyonları, evde kan şekeri takibi, beslenmede nelere dikkat edilmesi gerektiği, egzersiz programı, kendi kendine kontrol ve diyabetik bakımın önemi’ gibi konularda eğitim alan 10 katılımcıya Diyabet Okulu Diplomaları düzenlenen törenle verildi.

İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR

Düzenlenen törende diyabetin mücadele edilmesi gereken bir halk sağlığı sorunu olduğuna dikkat çeken Gebze Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Gökhan Nalbant;  “Diyabet insan sağlığını birçok yönüyle tehdit eden ve etkileyen bir hastalıktır.Diyabetle mücadelede eğitimin yeri ilk sırada yer almaktadır.Verilen eğitimler, diyabetli bir bireyin günlük yaşamını nasıl sürdürebileceğini uygulamalı olarak göstermiş olup, onlara doğal bir yaşam ortamı sunarak diyabetlerini düzenleme olanağı sağlayacaktır” diye konuştu.

İkincisi 7 Mart Çarşamba günü başlayacak olan Diyabet Okuluna katılmak isteyenler, Gebze Fatih Devlet Hastanesi Diyabet Eğitim Hemşiresi Yasemin Gödekmerdan’a başvurarak eğitimler hakkında bilgi alabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.