DGS sona erdi peki DGS soru ve cevapları yayınlandı mı? (DGS 2017)

DGS sona erdi peki DGS soru ve cevapları yayınlandı mı? (DGS 2017)

Bugün birçok öğrenci eğitimlerini lisans seviyesine yükseltmek için DGS'ye giriyor. DGS saat kaçta başlayacak ve saat kaçta bitecek? Dikey Geçiş Sınavı'na...

Bugün birçok öğrenci eğitimlerini lisans seviyesine yükseltmek için DGS'ye giriyor. DGS saat kaçta başlayacak ve saat kaçta bitecek? Dikey Geçiş Sınavı'na giren öğrenciler soru ve cevaplarını ne zaman kontrol edebilecek? İşte eğitim hayatlarını farklı bir seviyeye taşımak isteyen öğrenicler için büyük önem içeren DGS hakkında detaylar...

ÖSYM tarafından düzenelenen DGS bugün gerçekleşiyor. Saat 10:00’da başlayacak olan Dikey Geçiş Sınavı için ÖSYM son 15 dakika kuralını tekrar hatırlatan bir tweetle uyarıda bulundu. DGS saat kaçta başlayacak ve kaçta bitecek? DGS’nin ardından DGS soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? DGS bugün saat 10:00’da başlayacak ve 140 dakika sürecek. Yani Dikey Geçiş Sınavı’na giren öğrenciler saat 12:20’de sınavdan çıkmış olacaklar.

DGS İÇİN SON 15 DAKİKA UYARISI

Resmi Twitter'da görüntüle

Resmi Twitter'da görüntüle

 

DGS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

DGS’ den çıkan adayların merakla araştırdıkları soruların başında DGS soru ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağı geliyor. DGS soru ve cevaplarının, Dikey Geçiş Sınavı’nın gerçekleştiği 23 Temmuz gününden birkaç gün sonra açıklanması bekleniyor.

DGS NEDİR?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 2000 yılından bu yana meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılmakta olan sınavın adıdır.

Adaylar, DGS puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan tercih kılavuzlarından öğrenebilmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.