DEVRİMİN ADI: MURAT AYDIN

DEVRİMİN ADI: MURAT AYDIN

RÖPORTAJ: GÜVEN ÇAĞLAYANKocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın gazetemizin konuğu oldu.Bölge futbolunun 1 numarası, girişimci...

RÖPORTAJ: GÜVEN ÇAĞLAYAN

Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın gazetemizin konuğu oldu.Bölge futbolunun 1 numarası, girişimci ve yenilikçi karakteriyle fark yaratan Aydın, birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

MURAT AYDIN KİMDİR?

45 yaşındayım. Evliyim, Ceren ve Kerem ismin de 2 çocuğum var. 43 yıldır Gebze’de oturuyorum. Sporun 4 branşıyla ilgilendim. Ana branşım Basketboldu. Yaklaşık 17 yaşımdan başlayarak Gebzespor’da dahil olmak üzere bir çok kulüpte yöneticilik yaptım. Kulüp Başkanlığı yaptım. 2003 yılında Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunda yönetim kurulu üyesi oldum. 2007 yılı itibariyle Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı oldum. 10 yıldır bu görevi yürütüyorum.

KASKF BAŞKANLIK SÜRECİ NASIL BAŞLADI?

2003 yılında KASKF yönetimine girdiğimde sürekli yenilikler yapmaya, üretmeye gayret ettim. 2007 yılında sağ olsun, o dönemin KASKF Başkanı ve Onursal Başkanımız Rafet Kırgız başkan olur musun diyerek süreci başlattı. Gebze’den Recep Kaya, Sadık Güvenç, Mehmet Karagöz, Halim Ceyran, Vahdet Kılıç gibi arkadaşlarımızın desteğini ve güvenini alarak KASKF Başkanı oldum.

SENDİKA HAYATI

Sportif hayatının yanı sıra iş hayatında girişimci bir karakter ortaya koyan Murat Aydın’ın uzun süre Sendikacılık hayatı da oldu. Toplumun içinde olan ve yön veren lider kişiliği ile başarı basamaklarını hızla tırmanan Aydın’ın hayata bakış açısı sürekli gelişen ve değişen dünya ya ayak uydurmak ve kendini sürekli geliştirerek yenilemek.

İBRAHİM KARAOSMANOĞLU’YLA

BABA- OĞUL İLİŞKİSİ

2007 yılından itibaren beni siyasi olarak çok farklı yerlere koydular. Fakat hiçbir siyasi partiye üye olmadım.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız bizim yaptığımız çalışmalarımızı, özverimizi, ilgimizi, kaliteli projelerimizi gördü. Aynı ortam içinde, aynı hedef için mücadele eden bir yapı kurduğumuzu gördükten sonra bizim bir abi kardeşten sonra Baba- oğul ilişkimiz başladı. İşin siyasi boyutundan çok sporun hizmet boyutuna baktık. Hep insanları birleştirici hamleler yaptık. Farklı siyasi görüşte olan insanları da aynı yönetim içinde topladık.

BÜYÜKŞEHİR BAŞKANIMIZ AMATÖR SPORU ÇOK SEVİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’nun bendeki yeri çok farklı. Makamın benim adıma önemi yok.  Çok değer verdiğim bir büyüğüm. Amatör sporu gerçekten çok seviyor. Bizim en büyük artımız sporu ve amatör sporu seven bir başkana sahip olmamız.

ŞİFALI SULARDAN ÖZEL HASTANELERE

Sağlık açısından kendi bünyemizde çok önemli işler yaptık. Türkiye’de 48 sağlıkçıyla çalışan tek Federasyonuz.

Özel hastanelerle protokoller yaptık. Emarın 1100 TL olduğu yerde biz 1375 tane emar çektirdik. 47 tane çapraz bağ ameliyatı yapıldı.

2 tane plastik cerrahi ameliyatı yapıldı. Kol kırılmaları, çıkıkları  bir kuruş para ödemeden özel hastanelerde, özel odalarda gecenin saat 2’sinde sporcularımız tedavi edildi. Türkiye’de profesyonel takımlarda dahi bunlar yok. Şifalı sulardan bu noktalara geldik.

MERKEZ HASTANESİNE TEŞEKKÜR

KASKF yönetimine girdiğimden günden bu yana Merkez Hastanesinden destek alıyoruz. Ücret almadan tedavi edilen onlarca sporcumuz olmuştur. Hakan Höbek’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

DEV HAMLELER

Sağlıkta devrim yaptığımız gibi kulüplerimizin evraklarını biz temin ediyoruz. Su ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz. Bizim dönemimizde Malzeme desteğiyle birlikte tesisleşme noktasında dev yatırımlar oldu. Geleneksel hale getirdiğimiz Antalya’da 3 kez Başkanlar Kurulu toplantısı düzenledik. 4.sünü de yapacağız. Son 1.5 yılda 8 stat yapıldı. Bugün 35 tane suni çim stada sahip olan il konumundayız. Gebze’de yüzme havuzu yapıldı.  Gebze’ye amatör evi yaptırdık. En önemlisi yıllardır lisans çıkartmak için Sakarya’ya gidiyorduk 2010 yılı itibariyle lisanslar Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunda çıkıyor.

DEVLETTEN 1 KURUŞ DESTEK ALMIYORUZ

Yılda 13 bin lisans çıkarıyoruz. Sakarya 9600 tane lisans çıkarıyor. Onların işi sadece lisans çıkarmak, 7 personelle çalışıyorlar. Bizim federasyon bünyemizde 8 tane çalışanımız var. 2007 öncesinde KASKF’de sadece 1 kişi çalışıyordu. Maaşını da KASKF yönetimi kendi arasında toplayarak ödüyordu. Şimdi 8 personelle çalışıyoruz. Devletten 1 kuruş destek almadan çok şükür şimdiye kadar maaşlarını aksatmadan ödedik. Böyle bir kadroyla çalışan başka ASKF yok.

 130 BİN TL GELİRİMİZ VAR

Türkiye Futbol federasyonuna lisans işlemleri için 500 TL para yatırıyoruz. Bunun 300 TL’si Türkiye Futbol Federasyonuna bir bölümü de Konfederasyona gidiyor. Bu paranın 5’te 1’i yani 100 TL’si bizim oluyor.

Türkiye futbol Federasyonuna yılda 1 milyona civarında para gönderiyoruz. Buradan da 100-130 bin TL civarında para bizim oluyor.

AMATÖR FUTBOLUN DAHA ÇOK KALKINMASI İÇİN NEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTERDİNİZ?

Yönetimsel yapısını komple değiştirmek isterim. Profesyonelle Amatörün talimatlarında değişiklik yapmak isterim.  Bu işin amatörden başladığını daha iyi hissettirecek hamleler yapmak isterim. TFF’nin yaptığı 500 milyon Euro’luk anlaşmaların yüzde 96’sının profesyonel kulüplere dağıtımından ziyade Türkiye’deki 6 bin amatör kulübe yüzde 10’a yakın bir katkı sunulmasını isterim.

BAŞARILI OLANLARA TEŞVİK VERİLMELİ

Al şu parayı şeklinde değilde. Amatör kulüplerin tesisleşmesinde, profesyonel düzeyde sporcu yetiştirenlere daha çok teşvik edici destekler verilmesini isterdim.

TFF Riva’da geleceği olan gençleri orada bir araya getiriyor. Bu güzel bir proje ancak bunu tamamına yaymayı çok isterdim. 14 Bölge değil de 81 ille bu karmaların yapılmasını isterdim.

Futbol Federasyonu nezdinde her ile bir antrenör verdirir. O antrenörün kontrolünde sporcularını araştırmasını isterdim. Sorumlusuna ASKF tutardım. Maaşını da ASKF ödesin derdim.

GENÇLER İÇİN TARİHİ ADIM

Biz ASKF olarak gençler için bu ilin il karmalarını oluşturacağız. Hepsinin başında sorumlu antrenörler olacak. Kocaeli’deki alt yaş karmaları Ulusal ve Uluslararası nerede turnuva varsa oraya göndereceğiz. Bununla ilgili geniş bir çalışma başlattık. Buda belki Futbol Federasyonuna örnek teşkil edecek bir çalışma olacak.

İLKER ÇAKIR BIRAKMAMALI

İlker Çakır Gebzespor’a büyük değerler kattı. Neden bırakmak istiyor önce oraya inmek gerek. Bırakacaksa neden bırakacak onu konuşmak gerek.

Bırakmasının gerekçesi takımın çıkamaması mı? Yönetimsel eksiklikler mi? Yerel yönetimin bu işin içinde çok fazla olmaması mı? Protokol de oturanların bu işe destek vermemesi mi? Ya da farklı nedenler mi? Önce orayı incelemek ve çözmek gerek.

Bunları sezon sonunda kapsamlı bir şekilde konuşmak gerek. Lig henüz bitmedi ve futbolda ihtimal varsa umut her zaman vardır.

BİZ NE YAPTIK?

İlker Çakır bu zamana kadar hiç kimsenin cesaret edemediği işler yaptı. Kulübü borç yükünden kurtardı. İcralık olan insanları icralıktan kurtardı. Ama kızdı ama bağırdı. Bazen isyan etti.

Burada şunu düşünmek ve sorgulamamız gerek biz ne yaptık? Murat Aydın olarak ben ne yaptım?

Protokol tribünün de oturanlar ne yaptı? İlker Çakır’ın yükünü ne kadar hafifletti?

İŞİ BİLENLERLE DEVAM ETMELİ

Bence İlker Çakır görevi bırakmamalı eğer devam ederse mutlaka yönetimsel yapısını daha çok güçlendirmeli.

Sürekli görüşüyoruz. Her şeyi söylemeye çalışıyorum. Ancak antrenör, futbolcu konusunda almış olduğu kararlara karışmam. Ancak İlker Başkan mutlaka futbolun içinde olan bu işi bilen bir ekiple istişare ederek bir şeyleri çözmesi gerekli.

BEYİN TAKIMI ŞART

Ben KASKF Başkanı olarak bir karar alacaksam yönetime sorarım. Fikirlerini alırım ve farklı düşünenleri de dinlerim.

Takımsal yapı da bir başarısızlık varsa ya hoca gitsin diyoruz ya futbolcular gitsin diyoruz. Neden yöneticiler gitsin demiyoruz. Neden bu işin başına temelinden gelen iyi niyetli işi bilen bir menajer Genel kaptan koymuyoruz. Bu oluşumlar yapılması lazım. Ekip ruhu için herkes birbirini eksiklerini kapatmalı. Başarılı olan kulüplerin tümünde bu ruh var.

İLETİŞİM SORUNU AŞILMALI

İlker Çakır yeni yönetim oluşturursa Murat Aydın sen bu görevden kaçamazsın derse İlker Çakır’ın olduğu her yerde oluruz. İlker Çakır herkese destek olmuş bir isim. Yanında olduk, bundan sonra isterse daha çok yanında oluruz. Gebzespor’un en önemli sorunlarından biri de iletişim ve diyalog bunu mutlaka aşmak gerek.

GÖREVDEN KAÇMAM

Siyasi hedefler noktasında bu karar tamamen büyüklerimizin vereceği karardır. Bu yaşıma kadar ben bu görevi istiyorum demedin. Bizim başka bir alanda hizmet edebileceğimize inanılan bir nokta varsa, o noktada bize görev verilirse bizde o görevi yapabileceğimize inanırsak hiçbir görevden kaçmayız.

FAYDALI OLMADIĞIM YERDE OLMAM

İnsanların ufuklarını, hedeflerini, hayallerini açamayacaksam faydalı olamayacaksam o görevde olmam. Her zaman yenilikçi olmak gerek. Gebze’de yaşıyoruz. Meydandaki trafiği bile çözemiyoruz. O kadar basit dokunuşlar var ki, halk olarak istemeliyiz, yaptırmalıyız. Biz gücümüzü yaptıklarımızı hissettirmezsek başarılı olamayız.

SORUN ÇÖZME ODAKLI İŞ YAPIYORUZ

Biz sadece sportif hizmetler vermiyoruz. Pek çok kişinin derdine dinler direk çözüm üretiriz. Elimizden geleni yaparız. Biz köklü büyük bir aileyiz ve sorunlara çözüm üretmek için varız.

BELEDİYELER’İ YÖNLENDİRME EKSİKLİĞİMİZ OLABİLİR

Her sorun da önce kendi eksikliklerimizi görebilirsek çözüme daha hızlı ulaşırız.  Belediye eğer bölgesindeki gençlere hizmet etmek istiyorsa bunun mali boyutunu hesaplamaması gerekiyor. Her amatör kulübe para versinler anlamına gelmemeli bu. Daha sağlıklı spor yapabilecek alanları, sistemi ve malzemeleri üst düzey kurmalılar. Bu konuda bizde Belediyeleri yönlendirmeliyiz.

HAİNLİK YAPANLAR VAR

8 kategoriden lige katılıyorum diyerek bazı Belediyelerden ona göre destek alan takımlar 6-7 kategoriden lige katılmadı yada çekildi. Bu hainliktir bu devleti dolandırmaktır. Buna KASKF olarak çözüm ürettik. Artık sezonun başlarında değil, sezon sonunda katılan takım sayısına göre malzeme desteği verilecek.

SPORUN TEMELİNDEN GELDİK

16-17 yaşından bu yana aktif olarak sporun içindeyim. Bu işin psikolojisini, bilimselliğini, yönetim şeklini üst düzey şekilde biliyorum. O yüzden her kim olursa olsun. Aradığında, görüşmek isteğinde bu bölgenin sporuna katkı sunacak bütün öneri ve projelere açığım.

BAL STATÜSÜ

Bölgesel Amatör lig çok değerli bir lig, Türkiye geneline göre iyi bir statü. Ancak 3.lige çıkma yöntemi değiştirilebilir.

OLAYLAR ASGARİYE İNDİ

Kocaeli futbolunda olaylar asgariye indi. Diyalog problemlerini aştık.  Taban birliklerimizle, güzel bir aile olduk. Birbirimizi dinleyerek hatalarımızı konuşarak, diyalog kurarak çözmeye gayret ediyoruz. Biz egolarımızla karar alacak kurumlar değiliz. Biz binlerce sporcuyu temsil ediyoruz. Ona göre davranmak zorundayız.

GEBZE BÖLGESİNE MESAJ

İlçelere inmemiz gerekiyor. Gebze’de insanları daha çok bir araya getirmeliyiz. Gebze’yi kendi evimiz gibi gördüğümüz için aksatabiliriz ancak Herkese şunu bilmeli bir telefon kadar herkese yakınım. Yeter ki beni arasınlar mutlaka yanlarında olacağımı bilmelerini istiyorum. 







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.