“Depreme bilimsel verilerle hazırlanılmalı”

“Depreme bilimsel verilerle hazırlanılmalı”

 Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, büyük Marmara depreminin 18. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.  Aksoy mesajında, “ülkemizin aktif bir...

 

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, büyük Marmara depreminin 18. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.  Aksoy mesajında, “ülkemizin aktif bir deprem kuşağı üzerinde bulunduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak, gerekli önlemleri almak,  yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojiyi kullanarak binaları depreme dayanıklı hale getirmektir.”dedi.

Aksoy şunları ifade etti, “18 yıl önce meydana gelen, binlerce vatandaşımızın yaşamını yitirmesine ve on binlerce vatandaşımızın da yaralanmasına yol açan Marmara Depremi, milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır.  aşanan bu felaket sonrası, Devletimiz Milletimiz ile el ele vererek, yaraların sarılması, hayatın normale dönmesi konusunda örnek bir dayanışma ruhu sergilemiş ve olağanüstü gayret göstermiştir.

BİNALAR DEPREME DAYANIKLI OLMALI

Devlet ve toplum olarak en büyük sorumluluğumuz, yaşanan felaketlerden ders çıkarmak, ülkemizin aktif bir deprem kuşağı üzerinde bulunduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak, gerekli önlemleri almak,  yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojiyi kullanarak binaları depreme dayanıklı hale getirmektir.

ORTAK HAREKET ŞART

Bu süreçte,  kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ile ortak hareket ederek, sorumluluk ve duyarlılık içerisinde,  her zaman depreme karşı duyarlı ve hazırlıklı olarak halkımızı bilinçlendirmektir.   Bu duygu ve düşüncelerle; böyle bir acının ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmaması temennisi ile depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı Allah’tan rahmet,  yakınlarına başsağlığı diliyor,  değerli Kocaelili Hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum. “

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.