Darıca Göçmen Sağlığı Merkezini inceledi

Darıca Göçmen Sağlığı Merkezini inceledi

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ OP. DR. ŞENOL ERGÜNEY: ** İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney Darıca Göçmen Sağlığı Merkezini ziyaret etti. ...

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ OP. DR. ŞENOL ERGÜNEY:

 

** İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney Darıca Göçmen Sağlığı Merkezini ziyaret etti.  Suriyeli 1 pratisyen tabip, 1ebe, 1 hemşire, 1 destek personeli merkezde hizmet veriyor.  

 

 

Ülkemizde geçici koruma altına alınan Suriyelilere yönelik kaliteli ve etkin birinci basamak sağlık hizmetlerinin sunulabilmesi, hizmetlere erişimin arttırılması, dil ve kültür  bariyerinin giderilmesi amacıyla göçmenlerin yoğun olarak yaşadıkları bölgelerde Göçmen Sağlığı Merkezleri kurulması Sağlık Bakanlığı tarafından planlandı.  

 

Bu doğrultuda İlimizde Suriyeli vatandaşların yoğun olarak ikamet ettikleri Darıca İlçesinde Sağlık Bakanlığı ile Avrupa Birliği Komisyonu Türkiye Delegasyonu arasında yapılan doğrudan  hibe sözleşmesi kapsamında; Suriyeli 1 pratisyen tabip, 1ebe, 1 hemşire, 1 destek personeli ile "Göçmen Sağlığı Merkezi" hizmet vermeye başladı. 

 

MERKEZİ ZİYARET ETTİ

 

Merkezde verilen hizmetleri yerinde değerlendirmek üzere İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney beraberindeki ekip ile merkeze ziyarette bulunarak, verilen hizmetler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Sağlık çalışanları ve Suriyeli vatandaşların görüşlerini dinleyen Ergüney bu merkezde verilen hizmetlerin her geçen gün daha da geliştirileceğini, gerekli hallerde bu faydalı merkezlerin diğer ilçelerde de açılacağını ifade ederek hayırlı olması dileklerini iletti. 

 Göçmen Sağlığı Merkezinde birinci basamak tanı tedavi hizmetleri, bağışıklama hizmetleri, gebe, bebek, çocuk, lohusa izlemleri, sağlık eğitimleri gibi hizmetler veriliyor.

 

KADIN DANIŞMA MERKEZİ

 

Aynı hizmet binasında Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu, Sığınmacılar ve Göçmenler Dayanışma Derneği ve Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokol doğrultusunda Kadın Danışma Merkezi de faaliyetlerine başladı. 

 Kadın Danışma Merkezinde; psikolog, sosyal  çalışmacı, sağlık aracısı, sağlık eğitmeni, tercüman, destek personeli görev yapmakta. Bu merkezde ise anne sağlığı, üreme sağlığı, gençlik ve ergen sağlığı, kadın sağlığı danışmanlığı, sevk ve yönlendirme, aile planlaması, çocuk bakım hizmetleri, psikososyal destek yönlendirme, bilgilendirme, farkındalık arttırma gibi hizmetler ile hijyen öz bakım, üreme sağlığı kit ve malzemeleri, anne bebek kitleri hizmetleri yer almakta. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.