“Darıca, Gebze ve OSB'ler arası 19 dakikaya inecek”

“Darıca, Gebze ve OSB'ler arası 19 dakikaya inecek”

  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit’te faaliyete geçen ve hedeflenen yolcu kapasitesinin üzerinde bir sayı...

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit’te faaliyete geçen ve hedeflenen yolcu kapasitesinin üzerinde bir sayı ile halka hizmete veren tramvaya binerek yolculuk gerçekleştirdi. Karaosmanoğlu, Darıca-Gebze ve Organize Sanayi Bölgeleri için yapılacak Metro projesi hakkında da açıklamalarda bulundu.  

 

KOCAELİ’DE RAYLI SİSTEM

 

İzmit’te tramvayın seferlerinin başlamasının ardından bir birinden farklı ulaşım yatırımlarıyla Kocaeli’de yaşamın daha kolaylaşması için büyük adımlar atan Büyükşehir Belediyesi, bu noktada en önemli yatırımlarından olacak Darıca-Gebze ve Organize Sanayi Bölgeleri için yapılacak Metro projesinin temeli de 2018 yılının ilk yarısında atılması planlanıyor. Ulaşımda bir dönüşümün yaşandığını İzmit’teki tramvay yolculuğunda ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Tahmini bütçesi 2.5 milyar TL’yi bulacak metro projemizle ulaşımdaki diğer bir dönüşüm projemizi Gebze bölgemizde gerçekleştireceğiz. İzmit’teki tramvay projemiz Kocaeli’deki raylı sistemlere geçişte çok önemli bir başlangıç olmuştur” dedi.

 

32  KM HAT, 12 İSTASYON

 

Darıca, Gebze ve OSB'ler arasında ulaşımı 19 dakikaya indirecek projenin öneminden bahseden ve yolculuğu esnasında vatandaşlara bu konuda bilgi veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Metro hattımız 15.6 kilometre olacak ve toplamda gidiş dönüş toplam 32 kilometrelik bir hat olacak. 12 istasyonla hizmet verecek metro projemizi kendi bütçemizle yapacağız” ifadelerini sarf etti.  Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılında Gebze'de Metro’ya bineceğini de vurgulayan Karaosmanoğlu, “2018 yılının başlarında ihaleyi yapmayı planlıyoruz. Metromuzun ilk kazmasını vuracak ve temelini aynı yılın içinde atmış olacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.