Darıca Final ’de Cumhuriyet şöleni

Darıca Final ’de Cumhuriyet şöleni

 ** Darıca Final Okulları Cumhuriyetin kuruluşunun 94.yılını coşkuyla kutladı.  Okulda ki kutlamalarda öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler...

 

** Darıca Final Okulları Cumhuriyetin kuruluşunun 94.yılını coşkuyla kutladı.  Okulda ki kutlamalarda öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler büyük ilgi görürken,  programa velilerin ilgisi ise yoğun oldu.

 

Darıca Final Okulları Cumhuriyetin kuruluşunun 94.yılını coşkuyla kutladı Program saygı duruşu ve Müzik öğretmeni Çiğdem Dilek yönetiminde İstiklal Marşı nın okunuşu ile başladı. Program İlkokul ,Ortaokul, Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı birbirinden güzel etkinliklerle devam etti.

ATATÜRK’ÜN SESİNDEN SELANİK TÜRKÜSÜ

Program sunuculuğunu Türkçe olarak Zeynep Elif Yalçın İngilizce olarak Boran Aksoy adlı öğrencilerimiz yaptı. Okulumuz bünyesinde yapılan öğrenciler arası kompozisyon yarışması  Ortaokul 1. Nehir Elçin Aydoğdu ve Anadolu Lisesi 1.si  Zehra Kandaz kompozisyonlarını sundular.  Öğretmen Yakup Aksoy  rehberliğinde  3-A sınıfı Türk devrimlerini , Gülden Gündüz rehberliğinde 4-A sınıfı öğrencileri Cumhuriyetin kazanımı sunumunu yaptılar. Atatürk ün kendi sesinden Selanik Türküsü sunumu izlenirken katılımcılar gözyaşlarını tutamadılar. Müzik öğretmeni Çiğdem Dilek yönetimindeki orta okul öğrencileri ile hazırladığı Cumhuriyet korosu Atatürk ve cumhuriyet şarkılarını katılımcılarla birlikte coşkuyla söylediler.

CUMHURİYET ORATORYOSU

Orta okul öğrencileri arası şiir yarışmasında 1. Olan Zeynep Bahar Özdemir  şiirini okudu. Ortaokul öğrencileri ve A.Lisesi öğrencileri öğretmenleri  Tolga Gökçe ,Başak Öztürk , Beybin Bolat önderliğinde Cumhuriyetimiz tiyatrosu ve Cumhuriyet oratoryosunu sundular. 2-A  Sınıfının Sınıf öğretmenleri Hüseyin Uysal ve Beden eğitimi öğretmeni Kader Çetin in rehberliğinde hazırladığı İzmir Marşı  kutlama coşkusunu doruğa taşıdı.  Sahne düzenlemesini Görsel sanatlar Öğretmeni Eylem Yılmaz, Teknik sunum desteğini Bilgisayar öğretmeni Merve Nalbant  yaptı.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Türkiye Cumhuriyeti nin kuruluşunun 94. Yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde okul öğrencileri arasında düzenlenen Atletizm, Satranç, Resim , Şiir, Kompozisyon faaliyetlerinde dereceye giren öğrencilerimize okul idarecileri tarafından Nutuk armağan edildi.

MURAT KAYA KONUŞMA YAPTI

Genel Müdür Murat Kaya yaptığı coşkulu konuşma ile Mustafa Kemal Ülküsünün ve Cumhuriyetin kazanımlarının önemi üzerinde durdu.  Cumhuriyet öncesi durumu ve Cumhuriyet sonrası yeniden bir millet olarak tarih sahnesinde var olmanın mücadele onurunu aktardı.  Okul programına yoğun veli katılımı oldu. Salona sığmayan velilerimiz  büyük bir memnuniyet ile Cumhuriyet coşkusunu yaşayarak programdan ayrıldılar..







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.