Darıca Final ’de 23 Nisan coşkusu

Darıca Final ’de 23 Nisan coşkusu

   **23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  Darıca Final Okullarında  coşkulu bir şekilde kutlandı. Darıca Final İlkokulu...

 

 

 

**23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  Darıca Final Okullarında  coşkulu bir şekilde kutlandı.

 

Darıca Final İlkokulu ve Anasınıfı öğrencilerinin hazırladığı program yoğun veli katılımı ile gerçekleşti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920’de Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. yıldönümünü anmak ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı’nı kutlamak için yapılan tören muhteşemdi. 

Törene okul yönetim kurulu üyeleri, okul idarecileri ,öğretmenler ,veliler, sivil toplum örgüt temsilcileri ve basın katıldı.

Program sunumunu 2-A sınıfından öğrenciler Mehmet Said Fındık ve Duru Demir yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunuşu, Beden Eğitimi öğretmeni Kader Çetin ile Müzik öğretmeni Çiğdem Dilek rehberliğinde gerçekleşti.

ETKİNLİK BEĞENİLDİ

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 3-A sınıfından Nehir Kopuz yaptı.

1-B Sınıfı Şiir Orotoryosu Sınıf öğretmeni Duygu Güneş , 2-A Sınıfının Fransızca Şarkı Sunusu Fransızca öğretmeni Koray Karagün , 1-A Sınıfının Atatürk’ten Vecizeler Sunusu sınıf öğretmeni Ahmet Yılmaz , 1-A ,1-B Müzik Korosu ,2-A Sınıf Korosu, 3-A Sınıfı Müzik Korosu ve 4-A sınıfı müzik korosu Müzik öğretmeni Çiğdem Dilek yönetiminde , 3-A Sınıfı Halk Oyunları Gösterisi ve 2-A Sınıfı Halk Oyunları Gösterisi Halk oyunları öğretmeni Kaan Acer yönetiminde , 2-A Sınıfı Masal Korosu Sunusu, 3-A Sınıfı 23 Nisan Tiyatro Gösterisi Sınıf Öğretmeni Yakup Aksoy yönetiminde ve Drama öğretmeni Fatoş Kırtay rehberliğinde , 4-A Sınıfının İngilizce “Dünya Çocukları” Sunusu İngilizce öğretmeni Ebrar Okçu ve sınıf öğretmeni Gülden Gündüz yönetiminde, 4-A Sınıfı “Mustafa Kemal’in Kızıyım” Şiir Orotoryosu Sunusu, Anaokulu Ve Anasınıfı öğrencilerinin birlikte sundukları dans gösterisi tüm Anasınıfı Öğretmenleri Canan Abdullatif, Aylin Ayyıldız ve Yeşim Demirbaş yönetiminde gerçekleşti.

Sahne dekorasyonu ve düzeni Görsel Sanatlar Öğretmeni Eylem Yılmaz ,Teknolojik destek Biişim Teknolojileri Öğretmeni Merve Nalbant tarafından gerçekleşti.

KAYA, “ATATÜRK’ÜN TÜRK ÇOCUKLARINA ARMAĞANI”

Kapanış konuşmasını yapan Genel Müdür Murat Kaya şunları ifade etti, “ “98 yıl önce bugün Mustafa Kemal’in önderliğinde Türk Ulusunun yeniden şahlanışının temeli atılmıştır. Bu önemli tarih bir bayramdır ve Büyük Önder, bugünü Türk çocuklarına armağan etmiştir. Mustafa Kemal ülküsü Türk Ulusunun birlik ve beraberlik ülküsüdür. Mustafa Kemal’in deyişiyle hiçbir güç Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin üstünde değildir. Dünyada hiçbir lider yoktur ki meclisinin temelinin atıldığı günü ulusunun çocuklarına bayram olarak armağan eden ,yine dünyada hiçbir lider yoktur ki kurduğu Cumhuriyeti ulusunun gençlerine emanet eden . Kurucu Meclis 98 yıl önce kurulurken Meclis Başkanlığına Mustafa Kemal’i seçmiştir. Mustafa Kemal meclisin kurulduğu ilk günden itibaren Türk Ulusunun bağımsızlığını elde etme mücadelesi vermiştir. Emperyalizme ve onun yerli işbirlikçilerine karşı milli kurtuluş mücadelesi zaferle sonuçlanmış ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur.

23 Nisan Kutlu Olsun. Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa Yaşasın Cumhuriyet” diyerek konuşmasını tamamladı.

Kaya,  programda emeği geçen tüm kurum paydaşlarına, öğrencilere ve katılımcı tüm velilere teşekkür etti. Program bitiminde tüm öğrenciler sahnede velilerin alkışları arasında coşkuyla programı sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.