“Darbeyi yapana da, zemin hazırlayana da lanet olsun”

“Darbeyi yapana da, zemin hazırlayana da lanet olsun”

 Gebze Sivil Toplum Platformu’nu oluşturan ADD,  ÇYDD, GEKPÜGD TUED ve THK tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle bir açıklama...

 

Gebze Sivil Toplum Platformu’nu oluşturan ADD,  ÇYDD, GEKPÜGD TUED ve THK tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yapıldı.    ADD Şube Başkanı Nilgün Aydın tarafından okunan açıklamada,  darbe girişimini yıldönümünde bu girişimi yapanları, zemin hazırlayanları bir kez daha lanetledikleri belirtilerek, “Başta TBMM olmak üzere kamu kurumlarının bombalanması, ordumuzun zaaf içinde gösterilmeye çalışılması emniyet güçleriyle karşı karşıya getirilmesi çok acıdır. Bu girişim devrim karşıtı bir çabadır.

Her türlü etnik, mezhepsel ayrıştırıcı politikalar bırakılmalıdır. PKK, İŞİD, FETÖ gibi terör örgütlerine karşı olarak ortak bir tavır alınmalıdır.  Terör uzantıları kamu kurumlarında doğru tespit edilmelidir.  Yeni kadroların oluşturulmasında kıdem ve liyakata önem verilen yurtsever,  Cumhuriyetçi değerlerine  bağlı  kişilere  kadrolarda yer verilmelidir.  Geleceğimiz için bu çok büyük önem taşımaktadır.

TSK TÜRKİYE’NİN GÜVENCESİDİR

TSK Türkiye’nin güvencesidir.  TBK’nın kurumsal varlığı ve onuru gözetilmelidir.  Cumhuriyetimizin kurucu ilkeleri  ve Ulusal  Üniter yapısı, toprak bütünlüğümüz korunmalıdır.  Yargı bağımsız olmalıdır.  Üniversiteler laik, bağımsız ve sorgulayan bir konuma getirilmelidir.

Sonsuz önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi, “Birlik ve beraberlik ölümden başka her şeyi yener”. Değerli halkımız tüm ayrıştırıcı  etkilerden arındırılmalıdır.

Gebze Sivil Toplum Dayanışma Platformu olarak bir daha ne darbe, ne darbe girişiminin yaşanmaması için yandaş değil  yurttaş  mantığıyla hareket eden bir yönetim tarzının ülkemizin geleceğini güvenceye alacak en önemli faktör olarak görüyoruz.  Şehitlerimize Allahtan rahmet acılı ailelerine, milletimize sabır gazilerimize şifalar diliyoruz”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.