Dağdeviren'in  davası ertelendi

Dağdeviren'in davası ertelendi

Kocaeli'de devam eden FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında geçtiğimiz aylarda gözaltına alınıp tutuklanan yerel gazete sahibi Murat Dağdeviren hakim...

Kocaeli'de devam eden FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında geçtiğimiz aylarda gözaltına alınıp tutuklanan yerel gazete sahibi Murat Dağdeviren hakim karşısına çıktı.

FETÖ/PDY Terör Örgütü'nün 15 Temmuz akşamı kalkıştığı hain darbe girişiminin ardından KocaeliCumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmalar kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan, kapatılan Demokrat Gebze  gazetesinin sahibi Murat Dağdeviren hakim karşısına çıktı. Kocaeli Adliyesi4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada konuşan sanık Murat Dağdeviren suçsuz olduğunu belirtti.

Duruşmada söz alan Murat Dağdeviren, "10 aydır tutuklu bulunuyorum. Ben 32 yaşında genç bir gazeteciyim, hayatımı toplumun aydınlanmasına adamış bir insanım. Hain darbe girişimi sonrası tutuklandım. Hayatımda hiç tanımadığım insanlar ile ismim aynı suçlamalarda geçiyor. 6 aya yakın telefonlarımın dinlenmesine rağmen hiç bir açığım ortaya çıkmamıştır. İş için katıldığım toplantılar örgüt toplantısı gibi görülmüştür. 3 tane gazete kapatılmıştır ancak sadece ben tutuklu bulunuyorum" dedi.

Dağdeviren'in daha önce gazetesinde kaleme aldığı "Gözü yaşlı, gönlü hüzünlü muhterem Fetullah GülenHoca efendinin duasına sonuna kadar Demokrat Gebze Gazetesi olarak amin diyoruz" ifadeleri sorulunca sanık Dağdeviren, yazıları kendisinin yazdığını ancak yazıların basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Kararını veren mahkeme heyeti tanıkların dinlemesi ve dijital materyallerin incelenmesi için duruşmayı erteledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.