Cornıng Optik’te grev var

Cornıng Optik’te grev var

  **GOSB’da üretim yapan Cornıng Optik İletişim fabrikasında işçiler grevde. Bugün 13.’ncü güne girecek grevle ilgili olarak konuşan işçiler...

 

 

**GOSB’da üretim yapan Cornıng Optik İletişim fabrikasında işçiler grevde. Bugün 13.’ncü güne girecek grevle ilgili olarak konuşan işçiler sonuna kadar mücadeleye devam edeceklerini söylediler.

 

Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB)  Tembelova mevkiinde üretim yapan ABD firması olan Cornıng Optik İletişim fabrikasında başlatılan grev bugün 13. Gününde.

Grevle ilgili olarak işçiler tarafından yapılan açıklamada, söz konusu fabrika da beyaz yaka ile birlikte 150-160 kişinin çalıştığı belirtilerek, “ Lastik İş Sendikası üyesi olanların sayısı 102 kişi.  Yıllardır işçi memur ayırımı yapılmadan tüm çalışanlara verilen yılsonu primi sadece beyaz yakalı olanlara verileceği işveren tarafından açıklandı.  Bunun ayrımcılık olduğunu belirttik ve üretimde mavi yakalıların katkısının görünmezden gelindiğini söyledik.  Bunun üzerine işyeri ile Lastik İş Sendikası arasında ki Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı ve greve çıktık.  Şuanda bugün (dün) itibariyle grevde 12. Günümüz.  İşverenin şuana kadar görüşme talebi de yok. Fakat bizler yasal haklarımızı sonuna kadar kullanarak hakkımızı alacağız”dediler.

 

Haber: Cengiz Akgün



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.