“Çocuklarımıza sahip çıkalım”

“Çocuklarımıza sahip çıkalım”

 Gebze’de dün göreve başlayan ve yeni eğitim yılı açılış törenine katılan kaymakam Mustafa Güler, velilere çağrıda bulunarak; “Çocuklarımızı...

 

Gebze’de dün göreve başlayan ve yeni eğitim yılı açılış törenine katılan kaymakam Mustafa Güler, velilere çağrıda bulunarak; “Çocuklarımızı sanal alemden ve tehlikeli şeylerden uzat tutalım ve çocuklarımıza hep birlikte sahip çıkalım” dedi.

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, dün Gebze’de resmen göreve başladı. Sabah saatlerinde Gebze kaymakamlığı önünde kurum müdürleri tarafından karşılanan kaymakam Güler, makamında birim müdürleri ile kısa bir tanışma yaptıktan sonra Kirazpınar Emlak Konutları İlkokulu’nda yeni eğitim yılı açılış törenine katıldı. Burada velilere seslenen Kaymakam Güler; ““Eğitim sadece okulun ve öğretmenin işi değildir. Çocuklarımızın eğitimi ile yakından ilgilenin ve onları sık sık takip edin. Onların sanal ortamdaki tehlikelerden uzat tutun, sorumluluk sahibi ve vatanını ve milletini seven biri olarak yetişmesini istiyorsak; okul, veli ve öğretmen ve idare olarak el birliği ile bunu birlikte yapmalıyız. Eğitimden maksat iyi insan yetiştirmektir. Tüm amacımız memlekete millete faydalı insan yetiştirmek, bunun için hepimize görev düşüyor.” Dedi. Daha sonra açılışa katılan diğer davetlilerle birlikte birinci sınıf ve ana sınıfı öğrencileri ile sohbet eden Kaymakam Güler, burada da öğrencilere; “okulda yalan söylememeyi, dürüst olmayı, kötülüklerden uzak durmayı ve anne babaya yardımcı olmayı da öğreneceğiz” dedi. 2017-2018 Eğitim- Öğretim Yılı Gebze’de düzenlenen resmi törenle başladı. Gebze’de dün göreve başlayan Kaymakam Mustafa Güler ise velilere uyarıda bulunarak; “Çocuklarınızı sanal alemden uzak tutun” uyarısında bulundu.

Kirazpınar Emlak Konutları Okul bahçesinde düzenlenen törene Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Emniyet Müdürü Adem Gider, Gebze Belediye Başkan Vekili Engin Güzel, Gebze Jandarma Komutanı Binbaşı Haluk Türkoğlu, Gebze Milli Eğitim müdürü Şener Doğan, daire müdürleri, okul müdürleri ve veliler ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk konuşmayı Okul Müdürü Harun Özkan yaptı. Okula ilgili bilgiler veren Özkan, 42 öğretmen ve 843 öğrenci ile eğitim ve öğretime başladıklarını ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan ise 76 bin öğrenci ve 4160 öğretmen ile eğitim ve öğretime başlandığını hatırlatarak, hiçbir okulda boş ders olmadığını, hiçbir öğrencinin açıkta kalmadığını ve kayıt parası adı altında da velilerden para alınmadığını söyledi.

ÇOCUKLARIMIZA HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM

Gebze’de göreve başlamasının hemen ardından törene katılan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ise yeni eğitim yılının tüm öğrencilere hayırlı olmasını diledi.  Kaymakam Güler; “Bu maratonda size başarılar diliyorum. Hep birlikte fedakarca çalışıyorsunuz. Ama çalışmanın sınırı yok. Bu memleketi, bu milleti Atatürk’ün de söylediği gibi ülkemizi hep birlikte muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağız. “ dedi.

Velilere de seslenen Kaymakam Güler; “Eğitim sadece okulun ve öğretmenin işi değildir. Eğitim beşikten mezara kadar devam eder. Çocuklarımızın eğitimi ile yakından ilgilenin ve onları sık sık takip edin. Onların sanal ortamdaki tehlikelerden uzat tutun, sorumluluk sahibi ve vatanını ve milletini seven biri olarak yetişmesini istiyorsak; okul, veli ve öğretmen ve idare olarak el birliği ile bunu birlikte yapmalıyız. Eğitimden maksat iyi insan yetiştirmektir. Tüm amacımız memlekete millete faydalı insan yetiştirmek, bunun için hepimize görev düşüyor. Memleketimiz çok büyük sıkıntılar geçirdi. 15 Temmuz’da bunun açık örneğini bir kez daha yaşadık ve Türk milleti bayrağını indirtmedi ve ezanını susturtmadı ve vatanını böldürtmedi. Bugün bu ortamlarda bu törenleri yapabiliyorsak devletimize, milletimize ve güvenlik görevlilerimize borçluyuz. Devletimizin bütçesinden eğitime ayrılan pay her geçen gün daha da artmaktadır. Hiçbir okulumuzda boş geçen ders olmayacak, bize düşen eğitimi, öğretimi tebdil hale getirmek çocuklarımıza okumayı sevmeyi öğretmek, çocuklarımızı sanal ortamdan, bilgisayar ve cep telefonları ile boş zaman geçirmelerinin önüne geçmek ve gerçek bilgiyi öğretmenler aracılığı ile elde etmelerini sağlamak olmalıdır” dedi. Kaymakam Güler ayrıca eğitime katkı sunan herkese ve hayırseverlere teşekkür etti. Güler ve açılışa katılan diğer davetliler daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle bol bol sohbet ettiler.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.