Çiler'den çevre uyarısı

Çiler'den çevre uyarısı

5 Haziran Dünya Çevre Günü Ve Haftası nedeniyle açıklama yapan GTO Başkanı Nail Çiler, “Çevre kirliliği artık hayatlarımızı tehdit eder nitelik...

5 Haziran Dünya Çevre Günü Ve Haftası nedeniyle açıklama yapan GTO Başkanı Nail Çiler, “Çevre kirliliği artık hayatlarımızı tehdit eder nitelik kazanmıştır.”dedi.

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler,  5 Haziran Dünya Çevre Günü Ve Haftası dolayısıyla bir açıklamada bulundu.

Çiler yaptığı açıklamada çevre sorunlarının uluslararası boyutta tartışılır hale gelmesinin ardından, 1972 yılında Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda alınan bir kararla 5 Haziran tarihinin “Dünya Çevre Günü” olarak kabul  edildiğini ifade etti. Çiler şunları  belirtti, “ Dünyamızda çevre bilincinin oluşturulabilmesi ve çevreye duyarlı bir nesil yetiştirilebilmesi için önemlidir. Hızlı nüfus artışı, bilinçsiz sanayileşme, plansız şehirleşme, teknolojik gelişmeler, doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesi gibi nedenlerle hava, su, toprak kirliliği ve erozyon yoluyla büyük zarar gören doğamız, küresel ısınma, kuraklık ve biyolojik çeşitliliğin azalması gibi ciddi sorunlarla karşı karşıyadır.

HER YIL 7 MİLYON İNSAN ÖLÜYOR

Çevre kirliliği artık hayatlarımızı tehdit eder nitelik kazanmıştır. Günümüzde doğal ortamı bozan başlıca sorunlardan olan ve Dünya Sağlık Örgütü’nün “görünmez katil” olarak tanımladığı hava kirliliği nedeniyle  her yıl 7 milyondan fazla insan hayatını kaybetmekte, akciğer kanserine bağlı ölümlerin yüzde 36’sı, Koah’a bağlı ölümlerin yüzde 35’i, ve kalp hastalıklarına bağlı ölümlerin yüzde 24’ünün ise yine hava kirliliğinden kaynaklandığı raporlarda yer almaktadır. Sürdürülebilir kalkınma hedeflerimizi ancak yaşanabilir bir çevrede ve sağlıklı bir toplumla gerçekleştirebiliriz”.

ÇEVRE DUYARLILIĞI

 Çiler açıklamasında, hayatımızdaki hiçbir zenginliğin, sağlığımızdan daha önemli olmayacağını dabelirterek, “Bu gerçekle hareketle, gelecek kuşakların, çevre duyarlılığını bir yaşam biçimi haline getirmelerini sağlamak, üretimimizde “çevre dostu” uygulamaların kullanılmasını yaygınlaştırmak hepimizin ortak vizyonu ve sorumluluğu olmalıdır. Bu bilinçle “5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftanızı” kutlar, dünyamızın sınırlarının farkında olarak yaşamamız ve çevre bilincinin toplumun her kesiminde benimsenmesi dilerim. “

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.