“CHP tek adama   hayır diyecek”

“CHP tek adama  hayır diyecek”

  ** CHP Darıca İlçe Başkanlığının genişletilmiş örgüt toplantısında hem anayasa değişikliğine hem de Darıca’da yerel anlamda belediye...

 

 

** CHP Darıca İlçe Başkanlığının genişletilmiş örgüt toplantısında hem anayasa değişikliğine hem de Darıca’da yerel anlamda belediye eleştirildi. CHP İlçe Başkanı Yakup Törk, partisinin tek adama dayalı başkanlık sistemine sonuna kadar karşı koyacağını ifade etti.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Darıca İlçe Başkanlığının genişletilmiş örgüt toplantı Darıca Şako Klas Düğün Salonu’nda gerçekleşti.  Toplantıya CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay,  CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, belediye meclis üyeleri, il yöneticisi Hikmet Koçoğlu,  eski milletvekili M. Hilal Kaplan, CHP Dilovası ilçe başkanı Kerem Aydemir, eski ilçe başkanları Selman Kösali, Baykal Kaya, Kadın Kolları Başkanı Nurcan Çağlar, Gençlik Kolları Başkanı Aydın Işık ile çok sayıda parti üyesi katıldı.

Program Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve slayt gösterimi ile başlarken toplantıda sunumu CHP Darıca İlçe Sekreteri Kadir Işık üstlendi. Daha sonra sırasıyla Kadın Kolları Başkanı Nurcan Çağlar, Gençlik Kolları Başkanı Aydın Işık birer konuşma gerçekleştirirken,  Mali konularda ki sunumu ise İlçe Başkan Yardımcısı Gürer Yıldırım yaptı.

CHP’Yİ DURDURMAK ZORDUR

Daha sonra kürsüye elen CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk,  partisini çalışmaları ülke ve yerel gündeme dair açıklamalarda bulundu.  Törk,  konuşmasında şunları ifade etti, ““CHP’yi harekete geçirmek zordur ama harekete geçtikleri zaman da durdurmak zordur.  Anayasa değişikliği ve olası bir referandum sürecinde çok aktif bir şekilde çalışmamız gerekiyor. Önceliğimiz Darıca, Kocaeli ve Türkiye’de referandumdan, ‘Hayır’ sonucunu çıkartmak olmalıdır. Ben ulusal iradeye inananların yüzde 50’den daha fazla olacağına inanıyorum, Türkiye tek adam yönetimine hayır diyecektir” dedi.

CHP İlçe Başkanı Yakup Törk,  konuşmasında Darıca Belediyesi’ni de eleştirerek, belediyenin mili bayramlarda kılını kıpırdatmadığını ancak yara maraton benzeri şeylerde ise büyük paralar harcandığını söyledi.

İKİNCİ BÖLÜMDE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ VE REFARANDUM KONUŞULDU

CHP Darıca İlçe Örgütü’nün genişletilmiş danışma meclisi toplantısının ikinci bölümünde Anayasa değişikliği ve olası referandum masaya yatırıldı. Bu süreçte yapılacak çalışmalar konuşuldu. İkinci bölüm öncesi çok sayıda partili salondan ayrılırken toplantının bu bölümü basına kapalı sürdü. CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk başkanlığında yöneticiler Evrim Özcan, Gülsen Altun ve Tamer Balaban’dan oluşan divan toplantının bu bölümünü birlikte yönetti.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.