CHP MECLİS GRUBUNDAN:    Mermercilere şartlı destek!

CHP MECLİS GRUBUNDAN: Mermercilere şartlı destek!

  ** CHP’nin Gebze Belediyesi meclis grubu Pelitli’de yapılacak olan Uluslararası Fuar ve Mermerciler Borsası’na küçük sanayi, lojistik, depolama...

 

 

** CHP’nin Gebze Belediyesi meclis grubu Pelitli’de yapılacak olan Uluslararası Fuar ve Mermerciler Borsası’na küçük sanayi, lojistik, depolama ve atölye olmaması kaydıyla destek verecek.

 

Gebze Pelitli’de projelendirilen olan Uluslararası Fuar ve Mermerciler Borsası’na ilişkin olarak Gebze Belediyesi’nin CHP grubundan şartlı destek çıktı.  CHP grubu adına yapılan açıklamada, söz konusu fuarın Gebze Uluslararası Fuar ve Mermerciler Borsası adıyla anılması gerektiği ifade edilerek,  belediye yönetiminin de ortak görüş belirttiği ifade edildi.

DEVLET PROJESİ

CHP meclis üyelerinin açıklamasında, “Söz konusu fuar yönetim için de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Belediyesi, TOBB,  GTO ve KSO ile birlikte yatırımcı kuruluşun olmasının tek bir şahsa hizmet etmeyeceği Gebze halkına hizmet edeceği için bu projenin devlet projesi olduğunun farkındalığına varmış bulunmaktayız. 

2 AYLIK ARAŞTIRMA

Ayrıca fuar alanıyla ilgili olarak 2 aylık çalışma sürecinde CHP belediye meclis grubu olarak konuyu GTO, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası ve şehir planlamacılarıyla birlikte inceledik.  CHP grubu olarak bugüne kadar bütün konularda önceliğimiz Gebze halkı olarak belirledik. Yaptığı çalışmalarda gördük ki bütün katmanlar fuar alanını istemektedir. Burada ki en büyük kaygı üretim olacağına yönelik şüphedir.  Bizler bu kaygıları gidermek amacıyla plan notlarına kalıcı önerilerimizi yaptık.  Bu önerilerimiz dikkate alındığında projeye destek vereceğiz.

ŞARTLARIMIZ

Önerilerimiz:  Fuar alanı bütün sektörlere açık olmalı,  içinde hiçbir koşulda OSB, Küçük Sanayi Sitesi, Sanayi, Lojistik-Depolama ve Atölye dahi olsa olsa üretime yönelik bir işletmenin olmayacağı konusunda komisyonca mutabakata vardık.  Bu koşullarda bir fuar merkezini tüm Gebze halkı gibi bizlerde destekleyeceğiz”.

Haber: Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.