CHP’liler düşman çatlattı!

CHP’liler düşman çatlattı!

 Mustafa ArslanCHP Gebze ilçe örgütünde dün devir teslim töreni yapıldı. Eski başkan Dursun ve yeni başkan Yılmaz “CHP iktidarı için hep birlikte...

 

Mustafa Arslan

CHP Gebze ilçe örgütünde dün devir teslim töreni yapıldı. Eski başkan Dursun ve yeni başkan Yılmaz “CHP iktidarı için hep birlikte omuz omuza yürüyeceğiz” diyerek adeta düşman çatlattılar.

CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun ve Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya, dün Gebze adliyesine giderek mazbatayı aldı. Daha sonra Gebze ilçe örgütünde düzenlenen devir teslim törenine CHP İl Başkan adayı Fikret Toker ile birlikte meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Uzun zamandır partiye gelmeyen birçok eski ismin de programa katılması dikkat çekti.

BAŞARILI OLACAKLARINA İNANIYORUMP

Programda ilk konuşmayı göreve devreden eski ilçe başkanı Recep Dursun yaptı. Yeni yönetime başarı dileklerini ileten Dursun; “2019 yılında üç seçim geçirecek olan bu genç, dinamik ve azimli yönetimin çok başarılı olacağına inanıyorum” dedi. CHP’nin Atatürk’ün emaneti olduğunu ifade eden Dursun; “Çocuklarımıza bırakacağımız bu emanete daha çok sahip çıkmalıyız. Makamlar gelip geçicidir, baki olan CHP’dir. Bu partide genel başkan, milletvekili, il başkanı ilçe başkanı da olsan kimse CHP’nin üzerinde değildir. Bu saatten sonra CHP iktidarı için hiç kimse davet beklemeden alanlarda olmalıdır. Seçilmiş olan yeni yönetime sonuna kadar destek vereceğiz. Bir mesaj veya sosyal medyadan duymamız yeterlidir. Bu kapıdan içeri girerken herkes egosunu, kibrin ve kavgasını dışarıda bırakacak. Bütün parti mensuplarına teşekkür ediyorum. Kırmadan dökmeden, kavga ve gürültüden uzak bir kongre geçirdik. Dışardan kavga ve ayrışma bekleyenler yanılırlar. Cumhuriyet Halk Partisi otel lobilerinde değil, mücadele alanlarında ve savaş meydanlarında kurulan bir partidir. Bizimle birlikte görev yapan tüm yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları ile omuz omuza mücadele ettiğimiz meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Bundan sonra da hep birlikte omuz omuza mücadele edeceğiz” Dedi.

İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜNDE BİR OLACAĞIZ

CHP İlçe Başkanı Musa Yılmaz ise eski yönetime hizmetleri için teşekkür etti. “CHP büyük bir ailedir ancak örgütsel anlamda bu gücümüzü halka yansıtamadık.” Diyen Yılmaz, yeni yönetimle bunu başaracaklarını ifade etti.  Gazetelerin ilçe kongresi için rövanş alındı ifadelerini de eleştiren Yılmaz; “Bizim partide rövanş yoktur, CHP’de birlikte yürümek adına görev değişikliği vardı. CHP kongreleri bayram havasındadır. Kongreler bizim için birlik ve beraberliğin simgesidir. Çünkü bizim partimizde demokrasi vardır. Diğer partilerde olduğu gibi bizde tepeden gönderme yönetimler yoktur. CHP kurucu iradenin temsilcisidir, bugün bu topraklarda huzur ve bağımsız bir şekilde yaşıyorsak bunu laik cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz.” Dedi.

Meclis üyeleri üzerinden ortaya atılan iddialara da tepki gösteren Musa yılmaz; “AK P 29 meclis üyesi, CHP’nin 6 meclis üyesi var. Kamuoyunda benim partili meclis üyelerime yakışmayan söylentiler dolaşmaktadır. Burada bir yolsuzluk varsa AKP’li meclis üyelerinin onayı olmadan hiçbir yolsuzluk olamaz. Bizim arkadaşlarımız pırıl-pırıl insanlardır. Bunu ortaya atan insanlar bunu ispat etmek zorundadır, aksi taktirde kimsenin bizim arkadaşlarımızı karalamaya hakkı yoktur. CHP tarihinden aldığı güç ile bu tür olumsuzlukların karşısında olacaktır. Gebze’de yaklaşık 23 yıldır iktidar olamadık. AK Parti Türkiye genelinde izlediği bir politika var, toplumun yüzde ellisini yok sayarak, yüzde ellisini sömürerek, diğer yüzde ellisini de rant sağlayarak iktidarını sürdürüyor. CHP iktidarı için herkesi işinden, eşinden ve çocuklarından fedakarlık yapmaya davet ediyorum.” Dedi.

Daha sonra eski ilçe başkanı Recep Dursun mührü yeni ilçe başkanı Musa Yılmaz’a teslim ederek; “Önemli olan bu mührü bir yere basarken vicdanen rahat olmamızdır” dedi.





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.