CHP'li vekil Berberoğlu hakkında tutuklama kararı

CHP'li vekil Berberoğlu hakkında tutuklama kararı

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında “MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanması" davasında mahkeme kararını açıkladı. Duruşmaya CHP’li...

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında “MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanması" davasında mahkeme kararını açıkladı. Duruşmaya CHP’li vekil Enis Berberoğlu ile Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül katıldı. Can Dündar yurt dışında olduğu için duruşmaya katılmadı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşması gizli yapıldığı için içeriye izleyici alınmadı.

Kararını açıklama mahkeme,  Berberoğlu'nun "gizli kalması gereken belgeleri temin etmek ve yayınlamak" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Mahkeme Berberoğlu hakkındaki kararında ceza indirimine giderek cezayı 25 yıla indirdi ve tutuklama kararı verdi.

ENİS BERBEROĞLU'NDAN İLK SÖZLER

Karar sonrasında Enis Berberoğlu “Yeni Türkiye’nin kaçak adaleti bu. Sabahtan akşama FETÖ’yle yatıp kalkanlar hakim olunca böyle oluyor" dedi.

CAN DÜNDAR'DAN İLK AÇIKLAMA

Can Dündar karar sonrasında sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle dedi:

"Bu CHP'ye gözdağıdır. O görüntüleri iktidarı suçlamakta kullanan CHP, tüm gücüyle milletvekiline&halkın haber alma hakkına sahip çıkmalıdır."

CHP OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞIRILDI

Karar sonrasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nu aradı. Karar sonrasında CHP Grubu olağanüstü toplantıya çağrıldı.

GÜL VE DÜNDAR'IN DOSYASI AYRILDI

Aynı dava kapsamında yargılanan Can Dündar ve Erdem Gül hakkında ise karar vermeyen mahkeme iki sanık hakkındaki dosyayı ayırdı. Gül ve Dündar hakkındaki yargılama devam edecek.

CHP Milletvekili Hilmi Yarayıcı da Berberoğlu hakkındaki tutuklama kararıyla ilgili sosyal medya hesabından, "Ayrıca Enis Berberoğlu için tutuklama kararı verildi.Erdem Gül için karar birazdan açıklanacak." şeklinde tweet attı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.