CHP’li kadınlardan Adalet etkinliği

CHP’li kadınlardan Adalet etkinliği

 ** CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’nün ardından CHP Örgütleri her gün aynı saatte aynı yerde...

 

** CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’nün ardından CHP Örgütleri her gün aynı saatte aynı yerde Adalet etkinlikleri yapmaya devam edecek.  İl binası önünde basın açıklaması yapan CHP Kocaeli Örgütü, yapacakları etkinlikleri her gün aynı saatte (18.00-18.30 arası ) Sabri Yalım Parkı’nda yapacaklarını duyurdu. 

 

CHP Kocaeli İl Kadın Kolları tarafından il binasının bulunduğu Tepecik Mahallesi Feridun Özbay Sokak’ta Adalet etkinliği düzenlendi. Etkinlikte kadınlar ellerinde “Adalet istiyoruz”, “Sadece Adalet” yazılı dövizler taşıdılar. Etkinliğe CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay ve eşi Av. Nurdan Sarıbay, il yöneticileri Av. Hüseyin Acurman, Adnan Tok, Bilgi Dehmen,  Kadın Kolları İl Başkanı Sevim Pekyörür ve yönetimi, Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Hicran Turan ve Kadın Sekreteri Sibel Yılmaz katıldı.

HERGÜN PERİYODİK ETKİNLİKLER YAPILACAK

Her gün periyodik olarak bu etkinliklerimiz olacak diyerek sözlerine başlayan CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, “İlk olarak Pazartesi Sabri Yalım Parkı’nda saat 18.00 da Adalet için haykırmaya devam edeceğiz. Her gün çeşitli etkinlikler yapacağız. Tüm ilçelerimizde kendi etkinliklerini yapacak” dedi. 3 gün önce Genel Başkanımız tarafından Adalet Yürüyüşü başlatıldı diyen Sarıbay, “Bizde ilçe başkanlarımızla ilk gün bu yürüyüşe katılarak yaklaşık 20 km yürüdük. Bugün 3. Gün ve genel başkanımız yanında çığ gibi büyüyen bir kitle ile yürümeye devam ediyor. Bu yürüyüş 22 gün sürecek ve 17 veya 18. gün genel başkanımız Kocaeli’de olacak. Kocaeli de 4 etaplık bir yürüyüş olacak. 1. gün Eşme-İzmit Seymbol AVM bölgesi, 2. Etap Seymbol AVM-Körfez, 3. Etap Körfez-Dilovası ve 4. Etap Dilovası-Çayırova. Çayırova’dan sonra İstanbul’a bizde devam edeceğiz” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE KİMSENİN GÜVENCESİ YOK

Adalet isteyen herkesi bu yürüyüşe davet ediyoruz diyen Sarıbay, “Bu sadece CHP’li bir vekilin hapse girmesi için yapılan bir yürüyüş değildir. Ne kadar adaletsizlik varsa hepsi için yapılıyor. Şiddete mağdur kalan, cinsel istismara uğrayan kadınlar ve çocuklar için, OHAL de KHK’larla işinden aşından olan tüm akademisyenler, çalışanlar için de adalet istiyoruz “ dedi. Bu bir siyasi parti yarışı değildir diyen Sarıbay,”Yapılacak etkinliklerde parti bayrağı yada parti rozeti olmayacak. Gelinen bu aşamada Türkiye’de kimsenin güvencesi yok. Her şey tek kişinin iki dudağından çıkacak bir söze bağlı. Bu yüzden adalet isteyen herkesten destek bekliyoruz” diye konuştu.

TÜM DİKTATÖRLER GİBİ ÇADIRLARDAN KORKUYORLAR

Sarıbay Adalet Çadırları ile ilgili olarak ise, “Biz gerekli müracaatlarımız yapacağız. İlçe başkanlarımda aynı şekilde müracaatlarını yapacaklar. Yalnız ben bu çadırlarla ilgili sıkıntı çıkarılacağını düşünüyorum. Çünkü tüm diktatörler gibi bunlarda çadırlardan korkuyorlar. Ama dediğim gibi biz gerekli yerlere müracaatlarımızı yapacağız “ dedi. Bugün gerçekleşen tramvayın açılışına katılmamasının nedeninin sorulması üzerine Sarıbay, “Yaşanan son gelişmelerden sonra bu açılışa katılmasının uygun olmayacağını belirtti. Sarıbay son olarak katılan herkese teşekkür ederek, Kocaeli’de 4 Etap’ta gerçekleşecek olan Adalet Yürüyüşüne, adalet isteyen herkesi davet etti.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.