CHP’den tam destek!

CHP’den tam destek!

 ** Bir süredir tapu alamadıkları için eylem ve toplantılara devam eden Yavuzselim ve Hürriyet Mahallesi sakinlerine CHP’den tam destek geldi. Milletvekili...

 

** Bir süredir tapu alamadıkları için eylem ve toplantılara devam eden Yavuzselim ve Hürriyet Mahallesi sakinlerine CHP’den tam destek geldi. Milletvekili Hürriyet; “Bunu asla siyasi malzeme yapmayacağım. Hak üzerinden siyaset yapılmaz, hep yanınızda olacağız” dedi.

 

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve partililer, önceki akşam Yavuzselim ve Hürriyet mahallesi sakinleri ile bir araya geldiler. Toplantıya katılan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, konuyu mecliste de gündeme getirdiğine dikkat çekerek, ilgili bakan ile yeniden görüşeceğini söyleyerek; “Çünkü bazen yerelde, yerel yöneticilerinin sebep olduğu bu mağduriyetlerden yukarıdakilerin haberi olmayabiliyor. Yıllardır bölgede yaşayan hak sahibi vatandaşlara belediyenin “işgalci” kelimesi kullanmasının yanlış olduğunu söyleyen Hürriyet, “Büyük laflar etmek, büyük siyasetçi atması yapmak gibi bir derdim yok. Çözüm olmak, sesinize ses olmak, sizin istemediğiniz şeylerin gerçekleşmemesi ile ilgili elimizden ne geliyorsa, sadece elimiz taşın altında değildir. Gövdemiz taşın altındadır.” Dedi.

MUHALEFET OLARAK MEMNUN OLURUZ

CHP İlçe Başkanı Recep Dursun ise; “Tapu vereceğiz diyerek kurban kesildi halaylar çekildi. Muhalefet partisi olarak buralara tapu verilmesine ben de sevinirim. Sizin eyleminizden sonra belediye başkanı tapuları vereceğini söylemeye başladı. Fiili duruma göre plan yapılıp tapular verilmeli. Bakanlığa giden dosyada tapu verileceğine dair ibare yok. Bizim meclise getireceğimiz 4 maddeyi AK Partili meclis üyeleri ile birlikte mecliste kabul etmeleri gerekiyor.” Dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet; Yavuzselim ve Hürriyet Mahalleleri için verilen hiçbir sözünü yerine getirilmediğini söyleyerek, “Mücadeleniz için sizin tebrik ediyorum, halktan büyük bir güç yoktur” dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Yavuz Selim ve Mahallesi derneği ile bölgedeki STK’lar tarafından düzenlenen tapu sorununun anlatıldığı toplantıya katıldı. Ulus Mahallesi, Mutlu Düğün Salonu’nda bir araya geldi. CHP Gebze İlçe Örgütü’nce düzenlenen toplantıya ilgi olağanüstü oldu. Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı toplantıya CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, Eski İl Başkan Vekili Musa Yolmaz, Belediye Meclis Üyeleri, Yavuz Selim, Hürriyet, Ulus ve Cumhuriyet mahalle muhtarları ile bölgedeki STK başkan ve yöneticileri ile kalabalık bir çevre sakini katıldı.

Toplantıda ilk olarak Yavuzselim Dernek Başkanı Osman Karaman ile Hürriyet Mahallesi Dernek Başkanı Adnan Civil kısa birer konuşma yaparak, “bundan sonra söylenecek fazla bir şey yok, biz tapularımızı istiyoruz” dediler.

2-B ÖLÇÜMÜ YAPILIRKEN HAK SAHİBİ İDİNİZ

CHP İlçe Başkanı Recep Dursun ise bölgede yaşayanlara defalarca tapu sözü verildiğine dikkat çekti. Bölgede kısa bir süre önce yapılan 2-B ölçümlerinde halkın hak sahibi yapıldığını ve ikişer milyon TL para alındığını da söyleyen Dursun, yaklaşık 25 gün önce Gebze’den bakanlığa götürülen dosyada tapunun olmadığına dikkat çekti. Bölge halkına sorulmadan hiçbir şey yapılmaması gerektiğini ifade eden CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, atılacak her adımda bölge halkının belirleyeceği komisyonun söz sahibi olması gerektiğine dikkat çekti. Dursun, CHP’li meclis üyelerinin konuyu yeniden meclise getireceğini, AK Partililerin önce buna evet demesi gerektiğini hatırlattı.

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ise konuyu asla siyasi malzeme yapmayacağını söyledi. Hak üzerinden siyaset yapılmayacağını söyleyen Hürriyet, ilk olarak ilgili bakanlık ile görüşüp çözüm olmaması halinde Meclis’te konuya dair basın toplantısı düzenleyeceğini belirtti. “Uzlaşı ile de olmazsa, bu mücadele ruhunu hiç kaybetmeden çözüme yönelmeliyiz” diyen Hürriyet, “Birbirinizden öç alma değil birlikte olma zamanı. Önce sorunlarınızı halledin, sonra kozlarınızı paylaşın” dedi.

KİMSE SİZE İŞGALCİ DİYEMEZ

Hürriyet ayrıca; “Yanlış yanlıştır. Kim yaparsa yapsın; CHP de yapsa AKP de yapsa yanlış yanlıştır. Çok net ve samimi söylüyorum. Oy devşirmek gibi bir derdimiz yok. Siz hakkınızı alın. Bir kişi bile bize, ‘Allah razı olsun’ desin, yeter. Biz siyasetçilerin en önemli görevi her soruna önce vicdanla, insanlıkla yaklaşabilmek. Ben aynı zamanda hukukçuyum ve aynı zamanda adalet duygusu yüksek bir hukukçuyum. Kim nerede mağdur olmuşsa üzülüyor, ‘Ne yapabilirim’ diye kendimce dertleniyorum. Çünkü ben de hayatımı zorluklarla yaşadım. Yoksulluk yaşadım, sıkıntılarla büyüdüm. O yüzden insanların dişinden tırnağından arttırarak, başını sokacağı evler yapıp, sonra da birilerinin keyfi hareket ve kararlarıyla, ‘Ben yaptım oldu’ mantığıyla ‘İşgalcisiniz, rantçısınız, müşterisiniz’ demek kimsenin haddi de hakkı da değildir.” Dedi. Her iki mahalle sakinlerine “Birliğinizi bozmayın çağrısında da bulunan Hürriyet; “Mücadelenizi kutluyorum. Sizi bölmeye ve gücünüzü kırmaya çalışırlar asla buna müsaade etmeyin, Basında gördüğümde; sayın başkanlarımdan teknik ve son duruma dair bilgi aldığımızda yine Meclis kürsüsünden dile getiririm. Kocaeli yönetenler, halkı temsil etmek için seçilmiş bütün siyasetçiler görevini yapmak zorundadır. Sorumluluğunu bilmek zorundadır. O koltuklar kimsenin babasının malı değildir. Hani çekmeceydi tapular. Tekrar söylüyorum. Siyaset gelir geçer. Eğer sizin mağduriyetiniz giderilir, sorununuz giderilirse inanın bu bize yeter. İnşallah bundan sonraki süreçte çözmek adına bana düşen ne varsa, sürekli ilçe başkanımla, dernek başkanlarımla, sizlerin seçtiği temsilcilerle irtibatımızı devam ettireceğiz. Bu örgütlülüğünüzü lütfen, ne olur kaybetmeyin, bölmeyin. Sizi başarıya bu örgütlülük götürecektir. Halktan büyük hiçbir güç yoktur.” Dedi. Daha sonra katılımcılar ve meclis üyeleri soru cevap şeklinde konuşmayı bir süre daha devam ettirdiler.

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.