CHP’den cinsel istismara karşı sessiz eylem

CHP’den cinsel istismara karşı sessiz eylem

 CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, beraberindeki partili kadınlarla birlikte çocuk istismarına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi....

 

CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, beraberindeki partili kadınlarla birlikte çocuk istismarına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay da yer aldı. Partililer açıklamanın ardından Yürüyüş Yoluna çıkarak sessiz eylem gerçekleştirdi, eylem sırasında kitap okundu.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya yaptığı açıklamada, “Çocukların güvenilir bir ortamda büyümelerini sağlamak hükümetin en öncelikli sorumluluğuyken, her gün yeni bir çocuk istismarı haberi ile uyanıyoruz. İktidarın başkanı bugün çıkmış ‘çocuk istismarı için en ağır cezaları getireceğiz, bu toplumsal bir dinamittir’ diyor.

Ne yazık ki bu sözler, iktidarı, her zamanki gibi ‘söylediği başka yaptığı başka’ olmaktan öteye geçiremiyor. Küçük yaşta evliliklerin önünü açan yasa tasarısı, çocukları vakıarın denetimsiz yurtlarına mecbur etmesi, bilimsel eğitimden uzak Sübyan Mektepleri ile mevcut iktidar ‘çocuk istismarı mücadelesi’ konusunda inandırıcılığını yitirmiştir” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.