CHP’den çevresel kirlilik tepkisi

CHP’den çevresel kirlilik tepkisi

KÖRFEZİN KİRLETİLMESİNİ GÜNDEME GETİRDİLER:CHP’den çevresel kirlilik tepkisiCHP Kocaeli Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, ...

KÖRFEZİN KİRLETİLMESİNİ GÜNDEME GETİRDİLER:

CHP’den çevresel kirlilik tepkisi

CHP Kocaeli Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamada,  Dilovası’nda bir limanda  petrol sızıntısı sonucu oluşan  çevresel kirliliği gündeme getirdi. Bölgede inceleme yapan CHP’liler  petrol sızıntısına bulaşmış kuşları kurtarmak için de seferber oldu.

Açıklamada, İzmit Körfezi’nde, iki gündür çok büyük bir facia yaşanıyor. Körfez sahili boyunca nereden geldiği bilinmeyen petrol sızıntısına bulanmış deniz kuşlarının bir bölümü telef olmuş, onlarcası da ölümle pençeleşiyor. Denizin içinde yaşayan diğer canlıların durumundan, eko sistemden ise bihaberiz! Konu iki gündür basında yer aldığı halde bu insanlık dışı tablonun müsebbiplerini ortaya çıkartacak, petrol sızıntısından denizi arındırarak temizlenmesini sağlayacak, ölümle pençeleşen deniz canlıların kurtarılmasını sağlayacak yetkililer, yöneticiler nerede? Biz İl Çevre Müdürlüğünü aramadan önce nasıl bir çalışma yaptılar? Bu duruma dur demezseniz, bir zamanlar cennet kadar güzel kentimizin, rant uğruna havadan, karadan, denizden kirletilip, cehenneme çevrilmesine göz yumarsanız;  değil torunlarımız, çocuklarımız, bizler bile nefes alamayacağız!”denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.