CHP Darıca’dan şok suçlamalar!

CHP Darıca’dan şok suçlamalar!

CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, Darıca Belediyesi’nin 69 milyon TL borcu olduğunu ifade etti. Yakup Törk ayrıca; “Referandum sürecinden belediye...

CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, Darıca Belediyesi’nin 69 milyon TL borcu olduğunu ifade etti. Yakup Törk ayrıca; “Referandum sürecinden belediye kasasından tek kuruşy çıkmadığını söylemek milletin zekasıyla alay etmek gibi bir şey olur” dedi.

CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup, partililer ve meclis üyeleri ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ilk olarak bir konuşma yapan CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, “

Referandum sürecinde bizlerle birlikte çalışma yapan tüm herkese teşekkür ediyorum. Burada partililerimiz olmak üzere MHP, SP ve HDP’de hayır kampanyasına destek veren herkese teşekkür ediyorum. Referandum sürecinde yaşananları herkes gördü. Tüm iktidar mensupları yoğun bir evet propagandası ve baskısı oluşturdular. Biz de bu işin bir memleket meselesi olduğunu anlatmaya çalıştık. Milletin parasını harcayacak durumumuz yok tamamen kendi imkânlarımızla bu süreci götürdük. Her şeye rağmen biz kimseyi ayrıştırmadık ve 13 Ocak’tan itibaren ciddi bir çalışma içerisine girdik. Bu orantısız yarışı sizlerin takdirine bırakıyoruz.” Dedi.

 YÜZDE 70 EVET HEDEFLENİYORDU, 14 MAHALEDEN HAYIR ÇIKTI

Darıca’da iktidar partisinin yüzde 70 evet hedeflediğini de söyleyen Yakup Törk, “Biz de tam olarak hedefimize ulaşamadık ama Kaymakamın kendi personeli ile baskı altına alacak derece, belediye memurlar ve hatta lise öğrencilerini salonlara toplamasına rağmen 14 mahallenin yedisinde hayır çıktı. Bu referandumda ortak duygularda buluşulduğunu gördük. CHP 2019 yılında Darıca Belediyesini tekrar alacağız. Belediye başkanının bütçeden tek kuruş harcanmadı demesi milletin zekasıyla alay etmek gibi bir şeydir. Tüm yemekli programlar belediye tesislerinde yapıldı. Başkan bunları cebinden mi ödedi” Dedi.

İMAMLAR ASLİ GÖREVİNİ YAPMALI

Referandum sürecinde Darıca’daki 30 okula da gittiğini söyleyen CHP İlçe Başkanı Yakup Törk, “335 sandığın 300 tanesini bizzat gittim. Burada bir gerçeğe şahit oldum ki, 4 tane cami imamı ve 2-3 tane müftülük çalışanını sandık başkanı olarak gördüm. Cami imamının orada olmaması gerekirdi. Belki yasal olarak hakkı olabilir ama imamların öncelikle asli görevlerini yapmaları gerekir. Bunun yanı sıra engellilerin oy kullanmasında ciddi sıkıntılar yaşandı. “ dedi.

23 NİSAN’NA PROTOKOL NEDEN KATILMADI?

Darıca’da yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine CHP dışında kaymakam ve diğer siyasi parti ile protokol üyelerinin de katılmamasına tepki gösteren CHP İlçe Başkanı Yakup Törk; “CHP olarak sabah protokol törenlerine katıldık. CHP’den başka hiçbir siyasi partinin temsilcisi ve devlet protokolü, kaymakam, belediye başkanı ve garnizon komitanı dahil kimse yoktu. Sadece ilçe milli eğitim müdürünün katıldığı programı da beş dakikada kısa tutarak bitirdiler.  Referandum sürecinde Diriliş Yürüyüşü yapıp, Darıca Belediye Başkanı olarak taraflı olup milli bayramlarda ortada olmuyorsunuz. Bunun toplumda bir karşılığı var. Bu bayramlar bizim ortak değerlerimizdir. 23 Nisan’da bu belediye başkanı neredeydi? 19 Mayıs’ta, 30 Ağustos’ta ve 29 Ekim’de nerede olacaksınız? “ dedi.

6 OKULDA AÇIKTAN OY KULLANILDI

CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyesi Av İbrahim Karslı ise, “Belediye başkanının Darıca Kültür Merkezi’ni genel başkan yardımcımıza çok görüldü. Tadilat işinin gerçek olmadığını herkes iyi biliyor. Bunun yanı sıra 6 okulda açıktan kullanıldığını tespit ettik. Referandum günü belediye araçları okulların önüne çekilip propaganda yapıldı. Darıca 17 okula eksik pusula verildiğini gördük. Namık Kemal okulunda AKP’li gençler kadın bir polise saldırdılar, bizim gençler ayırmaya çalıştı onlara da saldırdılar. İlçe emniyet müdürü bir işlem yapmadı. Darıca Belediyesi’nde AKP grubunda ciddi çatlak oluştuğunu gördük. AKP’li meclis üyesi ilk defa 4 ayrı soru önergesi verdi ve hepsi reddedildi. Bunun için de meclis Üyesi Cafer Teyyar Demirtaş’a teşekkür ediyorum” dedi.

 SÖZDE PROFESÖRLERE 6 BİN TL VERİLİYOR

Meclis Üyesi Şinasi Serdar da, “Halka sormadan stratejik plan yapılıyor. Teleferik, su oyunları parkı, kadın sağlığı merkez, otoparklar bunların hiçbirini gördünüz mü? Geçen sene 2016 yılı yatırım programı açıklandı. Ancak bunların hiçbirini yapmadı. Bunların hepsi sözde kaldı. Bunları ne zaman yapacaksınız dediğimizde hepsini belki 2019 yılında yaparız dedi. Darıca Kültür Merkezi’nde gelenler Darıcalılara zararlı bilgiler veriliyor. Sözde profesör ismi olanlar milli değerlerimiz, Kurtuluş Savaşı ve Atatürk ile ilgili yalan yanlış bilgiler veriyor.  Bu kişilere 2 saatlik için 6 bin TL veriliyor. Termal Gruba 41 katlı inşaat projesi için izin verildi. Zeytinlik alanları bir proje ile delmeye çalıştılar. Bunlara karşı mahkemeye gittik. Bunların takipçiyiz.” diye konuştu.

İSTANBUL’DAKİ PASTANEYE 160 BİN TL ÖDENMİŞ!

Meclis Üyesi Şevki Yıldırım ise, “Darıca Belediyesi’nin yaptığı ihalelere firmalar para alamadığı için ihalelere katılmıyor. Özel kalemin sonsuz bir harcaması var.” 2. 5 milyonluk matbaa işi tek firmaya verilmiş. İstanbul’da bir pastaneden çikolata, kumanya, evlendirme cüzdanı ve cüzdan kayı gibi şeyler alınarak 160 bin Tl ödeme yapılmış. Bazı alımlarda yüzde 1 ve yüzde 8 KDV ödenmesi gerekirken yüzde 18 KDV ödemesi yapılmış. Darıca Belediyesi çöp toplama firmasına aylık 1 milyon TL para ödüyor ve bu ödeme saat başı üzerinden yapılıyor. Bunun hesabını kim tutuyor, bu işi kim takip ediyor kimse bilmiyor, bu kadar para ödenen yer işçilerin insafına bırakılmış” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.