Canlar Mevlana ve Hacı Bektaş-ı ziyaret ediyor

Canlar Mevlana ve Hacı Bektaş-ı ziyaret ediyor

   Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli’deki Cemevlerinin 2005 yılından bu yana her yıl ortaklaşa düzenlediği, Hacı Bektaş Veli’yi...

 

 

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli’deki Cemevlerinin 2005 yılından bu yana her yıl ortaklaşa düzenlediği, Hacı Bektaş Veli’yi anma ziyaretleri bu yıl da gerçekleştiriliyor. 1 Haziran tarihinde başlayan anma ziyaretlerine her yıl olduğu gibi bu yıl da katılım yüksek düzeyde.18 Ağustos tarihine kadar devam edecek ziyaretlerde Alevi canlar, Nevşehir’in Hacı Bektaş ilçesinde yer alan Hacı Bektaş Veli Türbesi’ni ziyaret ederek kurbanlarını kesiyor. Bu yıl canlar Hacı Bektaş ziyareti öncesi Konya’daki Mevlana ve Şems-i Tebrizi de ziyaret ederek, dualar etti.

 BU YIL 2500 KİŞİ ZİYARET EDECEK

Hacı Bektaş Veli’yi anma etkinliğine, bu yıl 55 otobüsle katılımın 2 bin 500 kişi düzeyinde olması bekleniyor. Ağustos ayına kadar sürecek etkinlikler kapsamında Alevi vatandaşlar, türbe ziyaretlerini gerçekleştirecek. Körfez Hacı Bektaş-ı Veli Derneği’nden beş otobüsle Nevşehir'in Hacı Bektaş İlçesi'nde giden canlar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı tesislerde iki gece konakladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cemevleri Koordinatörü Mutlu Beyazgül’ün koordinesinde gerçekleşen anma etkinliğinde canlar kurbanlar keserek, dualar etti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.