BU STANTTA SÜREKLİ ÜCRETSİZ KİTAP ALINIYOR:    “Ben Okudum Sen De Oku”mak ister misin?

BU STANTTA SÜREKLİ ÜCRETSİZ KİTAP ALINIYOR: “Ben Okudum Sen De Oku”mak ister misin?

  Hediyeleşmek, beğendiğini paylaşmak, bilinenin bilinmesini öğrenilenin öğrenilmesini istemek yaşadığımız bu toprakların kültüründe mevcut. ...

 

 

Hediyeleşmek, beğendiğini paylaşmak, bilinenin bilinmesini öğrenilenin öğrenilmesini istemek yaşadığımız bu toprakların kültüründe mevcut.  Halk Üniversitesi KO-MEK'te; bu fikir ile yola çıkarak 9. Kocaeli Kitap Fuarına özel "Ben okudum sen de oku!" projesini hayata geçirdi. Proje ile kitapseverler kendi okudukları ve beğendikleri kitapları, başka bir okurun kitapları ile değiştirme imkanı buluyor.  

 

FARKLI KİTAPLAR OKUNABİLİYOR

Farklı kitapların okunmasının, kitap okuma bilincinin geliştirilmesinin, sosyal birlikteliğinin sağlandığı projede ilk olarak kitapseverler evinden getirdikleri 3 kitabı standa getiriyor. Kura ile yeni alınacak kitaplar belirleniyor. Kitaplar 7-12 yaş, 12-18 yaş ve 18 yaş üstü şeklinde gruplandırılıyor.

 

GÜNDE 650 KİTAP

Değişime konu olan kitaplar; okunan ve okuyucu tarafından "en beğenilen" 3 kitap olması gerekiyor. Deforme, yırtılma, karalanma olmamış kitaplar değişime getirilemiyor. Ben okudum sen de oku standında günde ortalama 650 kitap değişimi yapılıyor. Projeden sadece çocuklar değil eğitimciler de faydalanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.