Bodrum’da denizden tarihi para toplayan İngiliz gözaltında

Bodrum’da denizden tarihi para toplayan İngiliz gözaltında

İngiltere'nin West Sussex bölgesinde yaşayan 52 yaşındaki Toby Robyns'in Bodrum tatili İngiliz basınının gündemine oturdu. 2 haftalık tatilinde denizden...

İngiltere'nin West Sussex bölgesinde yaşayan 52 yaşındaki Toby Robyns'in Bodrum tatili İngiliz basınının gündemine oturdu. 2 haftalık tatilinde denizden 13 tarihi para çıkaran Robyns, havaalanında gözaltına alındı.

Turgutreis’te ailesiyle birlikte tatil yapan ve şnorkelle dalışlar yapan Robyns, denizin derinliklerinde 13 tarihi para buldu.

Bunları alıp tatiline devam eden 5 çocuk babası, tatilinin sonunda havaalanında yakalandı. Başta The Sun, The Times ve Daily Mail olmak üzere İngiliz basını bu habere büyük ilgi gösterirken, “52 yaşındaki Robyns, Milas-Bodrum Havaalanı’nda gözaltına alındı. Güvenlik güçleri Robyns’in bagajında ‘tarihi define’ olduğunu söyledi” ifadesini kullandı.

toby

2 haftalık tatili sonunda gözaltına alınan Robyns’in 3 yıl hapis cezası alabileceğini yazan İngiliz The Sun’a konuşan Robyns’in arkadaşı James Stoneham, “Denizden eski para bulmuş daha sonra uçağa bindiği sırada uçaktan çıkarıp aramışlar” dedi.

Robyn’in eşi Heidi’nin 2 çocukları Baxter ve Brodie ile İngiltere’ye döndüğünü söyleyen Stoneham, “Bulduğu madeni paraların tarihi eser olduğunu bilmiyordu ve ailesi bu durumdan çok rahatsız” ifadesini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.