BİLKAR , ‘Hadi öldürsene canikom’ ile güldürdü

BİLKAR , ‘Hadi öldürsene canikom’ ile güldürdü

  Gebze’nin kültür ve sanatta aktif ve üretken sivil toplum örgütlerinden, Türkiye’nin alanındaki iki kooperatifinden biri olan Bilimsel Kültürel...

 

 

Gebze’nin kültür ve sanatta aktif ve üretken sivil toplum örgütlerinden, Türkiye’nin alanındaki iki kooperatifinden biri olan Bilimsel Kültürel Araştırmalar Yayıncılık Üretim Kooperatifi – BİLKAR’ın tiyatro topluluğu tiyatroseverleri Aziz Nesin’in ölümsüz eserlerinden Hadi Öldürsene Canikom ile buluşturdu.

 

BİLKAR Tiyatro Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Abbas Kırçıl’ın yönetmenliğini üstlendiği oyunda rolleri Derya Ağdaş (Bayan Siyen), Emek Nalbant (Menekşe), Fatih Erdaş (Havagazı Memuru), Berk Pesen (Gazeteci) ve Kasım Tulumtaş (2. Havagazı Memuru) paylaştı. Oyunda sahne amirliğini Gülse Kalyan üstlenirken Yönetmen Kırçıl oyun boyunca teknik masada, ışık ve seslendirmede de görev yaptı.

 

DİKKATLİ VE KIRÇIL’DAN UFUK ESER’E TEŞEKKÜR

 

Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde dün akşam (17 Ocak) sahnelenen oyunu 500’ü aşkın tiyatrosever izledi. BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli oyun öncesi yaptığı kısa selamlama konuşmasında yakın tarihli ve yeni BİLKAR etkinliklerine dair bilgilendirdi ve davette bulundu. Başkan Dikkatli ve BİLKAR Tiyatro Toplulukları Genel Sanat Yönetmeni Abbas Kırçıl oyunun ardından Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi Müdürü Ufuk Eser’e de kültür ve sanata katkılarından, desteklerinden ötürü teşekkür etti. Eser de Dikkatli ve Kırçıl şahsında tüm ekibi kutladı.




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.