BİLKAR’da Sabahattin Ali etkinliği

BİLKAR’da Sabahattin Ali etkinliği

110. YAŞ GÜNÜNDE GEBZE DE ANILIYOR:25 Şubat 1907 de doğan ve bu yıl 110. yaş günü olan ölümsüz yazar Sabahattin Ali Gebze de anılıyor. Yazdığı romanlar,...

110. YAŞ GÜNÜNDE GEBZE DE ANILIYOR:

25 Şubat 1907 de doğan ve bu yıl 110. yaş günü olan ölümsüz yazar Sabahattin Ali Gebze de anılıyor. Yazdığı romanlar, öyküler ve şiirlerle halkın beğenisini ve sevgisini kazanan ve Türkiye’nin en çok okunan yazarlarından biri olan Sabahattin Ali için BİLKAR sanat etkinliği düzenliyor.  Gerçekleşecek etkinlikle ilgili bilgi veren gazeteci Halil Yeni Sabahattin Ali’nin çok yönlü bir aydın olduğunu, onu şiirleriyle, öyküleriyle, romanlarıyla, hayatı, düşüncesi ve mücadelesiyle anacaklarını bildirerek tüm Sabahattin Ali severleri gerçekleştirecekleri etkinliğe davet etti.

ETKİNLİĞİN KONUĞU SEVENGÜL SÖNMEZ

26 Şubat Pazar günü Saat 17.00’da gerçekleştirilecek etkinliğin davetlisi Sevengül Sönmez. 1998’den bu yana, “Cumhuriyet Kitap”, “Radikal Kitap”, “Kitaplık”, “Virgül”, “Varlık” gibi dergilerde yazıları yayınlanan Sönmez, Sabahattin Ali’nin bütün eserlerinin eleştirel basımını Delta serisinden yayımladı ve mektuplarını ‘Hep Genç Kalacağım’’ adıyla bir araya getirdi. Sabahattin Ali’nin öykülerinden oluşan seçkisi de Kamyon adıyla yayımlandı. Sabahattin Ali’nin yaşamöyküsünü fotoğraflarla anlatan “Bir Fotoğraf Camı” (2007), “Fotoğrafını Bekliyorum” (2012) sergilerinin küratörlüğünü yaptı. Ve’’ A’dan Z’ye Sabahattin Ali’’ kitabını yazdı. BİLKAR Genco Erkal Sahnesinde gerçekleşecek etkinlikte Müzisyen Okan Şenel de Sabahattin Ali’nin şiirlerinden bestelenen türkülerle sahne alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.