“Başkanlık tuzağına düşmeyelim”

“Başkanlık tuzağına düşmeyelim”

ADD ŞUBE BAŞKANI NİLGÜN AYDIN: Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın, dernek binasında  yönetim kurulu üyeleriyle...

ADD ŞUBE BAŞKANI NİLGÜN AYDIN:

 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın, dernek binasında  yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklaması yaptı. 

Aydın,  ADD genel merkezi tarafından hazırlanan açıklamanın aynı anda Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde ki  ADD şubelerinde aynı saatte yapıldığını belirterek, ikinci turu yapılacak olan Anayasa değişikliği konusunda tuzağa düşülmemesini ve oynanan oyunun halk ve milletvekilleri ile birlikte  bozulması gerektiğine dikkat çekti.

ABD emperyalizmi  ve siyasi iktidarın BOP politikalarına uygun olarak Türkiye’de yeni bir anayasa ve başkanlık sistemini dayattığını  belirten Nilgün Aydın, proje ile ülkemizin  Sevr’i kabullenmeye zorlandığını söyledi.

Söz konusu anayasa değişikliği ile getirilmek istenen başkanlık sistemiyle yetkilerin tek bir kişi de toplanacağını ifade eden Nilgün Aydın, bu durumun diktatöryal, cebbarut ve keyfi bir yönetim yaratarak ülkenin bölünmesine neden olacağını ileri sürdü.

Aydın, 1 Mart 2003’de olduğu gibi yine birlik olarak emperyalizmin oyunun bozulmasını ve başta siyasi partiler olmak üzere tüm demokratik kitle örgütlerinin ayrılıkları bir kenara olarak  başkanlık sistemi adı altında dayatılan Sevr’i yırtıp atmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.