ANTABUS 6 Mart’ta Gebze’de Sahnelenecek

ANTABUS 6 Mart’ta Gebze’de Sahnelenecek

BİLKAR ETKİNLİĞİ:   Nihal Yalçın; 20. Afife Tiyatro Ödülleri Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Ödülü’nü aldığı ANTABUS oyunu...

BİLKAR ETKİNLİĞİ:

 

 

 

Nihal Yalçın; 20. Afife Tiyatro Ödülleri Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Ödülü’nü aldığı ANTABUS oyunu ile 6 Mart Salı günü akşamı BİLKAR’ın konuğu olarak Gebze’de. Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde sahnelenecek oyunun başlama saati 19.30

Gebze’nin kültür ve sanatta aktif ve üretken sivil toplum örgütlerinden Bilimsel Kültürel Araştırmalar Üretim Yayıncılık Kooperatifi – BİLKAR, Gebzeli sanatseverler ve tiyatroseverleri yeni bir sahne performansı ile daha buluşturuyor.

Şimdiden yoğun ilgi gören oyunun biletleri oyun gününe kadar BİLKAR’ın Yeniçarşı İsmetpaşa Caddesi, Beşiroğlu Altınhan, birinci kattaki yerinden temin edilebilecek.

Oyun günü ve saatinde de seyyar bir gişe kurulacak.                           

Talepler BİLKAR’ın 0533 719 85 42 numaralı telefonun da değerlendirilecek.

ANTABUS

Seray Şahiner’in aynı adlı kitabından uyarlanan “Antabus”ta Nihal Yalçın, İstanbul’a göç eden bir ailenin genç kızı Leyla Taşçı’nın yaşadıklarını konu ediyor. Leyla’nın aslında herkesin bildiği, üçüncü sayfa haberlerinden aşina olduğu hikayesi İlham Yazar’ın yönetmenliğinde sahneye aktarıldı.

Çocuk yaştan itibaren çalışmak zorunda kalan, tecavüze uğrayan, bunu kimseye anlatamayan, istemediği bir evlilik yapmak zorunda kalan, şiddet gören bir kadının hikayesi “Antabus”. Adını alkolü bırakmak için kullanılan bir ilaçtan alan oyunu, kadın cinayetlerini, erkek egemen toplumsal yapıyı ve bu konulara dair duyarsızlığı Nihal Yalçın’la sahnede buluşuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.