AMATÖR SPOR PROFESYONEL YÖNETİM SERDAR BULUN

AMATÖR SPOR PROFESYONEL YÖNETİM SERDAR BULUN

Sportif Direktör; daha önce futbol oynamış, futbol piyasasını bilen, oyuncuların dilinden anlayabilecek, görev yaptığı kulüpte yönetimle ilişkisi iyi...

Sportif Direktör; daha önce futbol oynamış, futbol piyasasını bilen, oyuncuların dilinden anlayabilecek, görev yaptığı kulüpte yönetimle ilişkisi iyi olması gereken en kritik pozisyondur. Bir anlamda yönetimle futbol takımı arasındaki en önemli köprüdür. Gebze futbolu bu göreve pek alışık olmasa da Hidropaks Tayfunspor’da Serdar Bulun bu görevin hakkıyla yapıldığında başarının çok rahat bir şekilde yakalanabileceğini tüm spor camiasına göstererek örnek model oldu. Çocuk yaşlarında futbolu öğrendiği Tayfunspor’a yıllar sonra sportif direktör olarak hizmet etti. Hidopaks’ın sahibi yakın arkadaşı Maruf Işıkdağ gibi önemli bir iş adamını Tayfunspor’la ve spor camiasıyla tanıştırdı. Takım içindeki samimiyeti, iletişimi ve gerektiğinde ortaya koyduğu disiplini onu bu alanda farklı kıldı.  Hidropaks Tayfunspor’un başarısında en önemli mimarlarından biri olan Serdar Bulun’u yakından tanıyalım. 

  SERDAR BULUN KİMDİR?  

1977 doğumlu. Aslen Edirne’li. Gebze Sarkuysan Lisesi mezunu 1981 yılından bu yana Gebze’de yaşıyor.  Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi resim bölümü mezunu. Gebze’de Hırdavat malzemeleri alanında faaliyet gösterin Gemak firmasının sahibi. 

  TAYFUNSPOR’DA HAYATI, SEVGİYİ  SAYGIYI ÖĞRENDİK  

Lise yıllarında arkadaşlarımızın aracılığıyla Tayfunspor’la tanıştık. Tayfunspor sadece bir futbol kulübü olmadı benim için. İlk altyapı eğitimini burada aldık. Futbolu, saygıyı, vefayı Tayfunspor’da büyüklerimizden öğrendik. Şartlar şimdiki gibi değildi daha zordu. Üstlere çıkmak daha zordu. Zemin topraktı. Takım sayısı şimdiki gibi çok değildi. Amatör ruh vardı.  Amatör futbol çok daha keyifliydi. 

  ZORLUKLAR VE İMKANSIZLIKLAR PEŞİMİZİ BIRAKMADI  

Her genç gibi profesyonel futbolcu olma hedefimiz vardı. Dönemin futbol adamları tarafından beğeniliyorduk. Üstleri denedik. Kısa bir Kocaelispor maceramız oldu. Gebzespor’dan talep de geldi. O dönem gençlere olumsuz bakış açısı Gebzespor’da olmama engel oldu. İmkansızlıklar  ve hak ettiğimiz şansı bulamamamız profesyonel futbolcu olma noktasında en önemli zorluklarımızdı.

  ŞİMDİ ÇOCUKLARI BABALARI GÖTÜRÜYOR  

Eskiden babalarımızın futbola bakış açısı çok kötüydü. Baba korkusu da vardı. Top oynadığımızdan haberi yoktu. Şimdi gençlerin elinden babaları zorla götürüyor. Doğrusunu da yapıyorlar. Şanslarını sonuna kadar denesinler. Futbolcu olsunlar yada olmasınlar, takım halinde spor yapma alışkanlıkları mutlaka olsun.

  GEBZE MASTERLER FUTBOLU TEKRAR HATIRLATTI  

3 yıl önce Gebze Masterler macerası başladı. Murat Erensoy ön ayak oldu. Çok güzel bir oluşum. Arkadaşlık, yeri geldiğinde tatlı rekabet bize futbolu tekrar hatırlattı.

Maçlar amatör seviyesinde geçiyor. Tempolu ve hırslı. Kimsenin maddi bir beklentisi yok.  Çok samimi olduğun arkadaşında yeri geldiğinde gerginlikte oluyor ancak maç bitince herkes birbirine sarılıyor. Birlikte yemek yiyoruz. Amatör futbolla en önemli farkı bu. 

  TAYFUNSPOR’UN BİZDE  YERİ ÇOK BÜYÜK  

Cengiz İdacı gibi büyüklerimizin emeği bizim üzerimizde çok fazla. Tayfunspor’un en önemli farkı aile kavramlarına sahip olması. Cengiz abinin sürekli ilgisizlikten ve sahipsizlikten yakınması. kulübe kilit vuracağım demesi bizi bir anlamda ateşledi. Yokluklarda bizle uğraştı.  Cengiz abiyle yollarımız hiç ayrılmadı. Onların üzerimizde emeği çok. Bir nebzede olsa katkımız olabiliyorsa ne mutlu bize. 

  AMATÖRÜN EN BÜYÜK SORUNU TESİS  

Gebze futbolunun en önemli sorunu tesis yetersizliği. Sadece bir sahada 4 takım aynı anda idman yapıyor. Bu ortamda futbolcu yetişmez. Belediyeler destek vermeli. Yerel Belediyelerin amacı da bu zaten halkın isteklerine cevap vermektir. Tesisleşme ve bir çok konuda kulüplerimize ortak sorunlarımızla ilgili ortak hareket edebiliriz. 

  BAŞARI İÇİN DOĞRU YAPILANMA   

Hidropaks Tayfunspor’u başarıya ulaştıran en önemli detay doğru isimlerin bir araya getirilmesi oldu. Tecrübe, bilgi, birikim ve inanmak başarı için önemliydi.  Cengiz İdacı başkanımızla ve Fatih Yıldız hocamızla oturup biz ne yapabiliriz  noktasında fikir alışverişi yaptık. Hocamız bize böyle olursa biz şampiyon oluruz dedi. Maliyetini sorduk taleplerini dinledik.  Sonra da bizim olmasını isteğimiz şeyleri anlattık. Bizim için olmazsa olmazları söyledik. Futbolcuların çok yetenekli olmasından önce ahlaklı olmasını istedik. Süreç öyle başladı ve çok şükür güzel bitti.

  ÖNCE KARAKTER SONRA KALİTE  

Biz yola çıkarken futbolcu transferlerinde önce karakterli ve ahlaklı olmasını istedik. Takımla sık sık bunu konuştuk toplantılarımızda hepsi pırlanta gibi çıktılar. Hiçbir sorun yaşamadık. Her şey de karakter ve ahlak çok önemli.  Önce bunlar olmalı, diğerleri zaten peşinden gelir.

 

  SANAYİCİLERİ SPORUN İÇİNE ÇEKMEK GEREK  

Gebze çok büyük bir sanayi bölgesi,  sanayicilere şeffaf bir şekilde doğru projelerle gitmek gerek. Onların sporun içinde olması futbolumuzun gelişmesini sağlar. Tesisin olmadığı yerde gelişim olmaz.  

 

  DOSTLAR  ALIŞVERİŞTE GÖRSÜN  

Gebze 115.Topçu alayının yeri TOKİ’ye devredildi.  Orada dönümlerce arazi var. Bu toprakların çocukları için oraya spor alanları yapılsaydı daha doğru olurdu.  4-5 tane top sahası yapılabilirdi. Gebze Amatör evi daha doğru kullanılmalı. Dostlar alışverişte görsün mantığından bir an önce kurtulmalıyız.  Belediye yaz futbol okulları da keza öyle.  Böyle yapacağına amatör kulüplere desteğini ver. Amatör kulüpler kendi bünyesinde bunu yapsın. Daha ciddi bir oluşum olur. Öbür türlü akşama kadar çocuklar sıcağın anlında bunun adı spor olamaz. Bunun ciddi maliyeti de var.

 

  ALTINI DOLDURMAK GEREK  

Biz gönüllü başladık. Gönül ister ki yukarılara tırmanalım. Hedefimiz şampiyonluk olsun ancak buna göre kadro kurmak gerek. Altını doldurmadan böyle bir hedef belirlemek istemiyoruz. Öncelikli hedefimiz süper amatör ligde kalıcı olmak, ardından planlamalarımızda kendi tesisimizi yapma gibi bir hayalimiz var. Önümüzdeki sezondan sonra bunu gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Önce Hidropaks Tayfunspor’u sevdirmemiz lazım. Kabul ettirmemiz lazım. Destek anlamında iş çevresi, yerel yönetim, gerekirse Bakanlık seviyesinde yer tahsisi noktasında girişimler yapmayı planlıyoruz. Kalıcı gelir elde edebileceğimiz bir sistem kurmayı amaçlıyoruz yoksa altından kalkmak çok zor. 

  ÜRETEN BİR ALTYAPI OLMAK İSTİYORUZ  

Sadece A takıma odaklanan bir yapı olmayacağız. Altyapıya da yatırım düşünüyoruz. Kendi oyuncumuzu kendi fabrikamızda üretmek istiyoruz. 

  EŞİME TEŞEKKÜR EDİYORUM  

Futbol fedakarlık isteyen bir tutku. Spor adamları olarak geleceğimiz olan gençlerimizin yanında olmak onlara destek vermek toplumda iyi bireylerin yetişmesine katkı sunmak anlamına geliyor. Zaman zaman kendi ailenden feragat etmen gerekiyor. Eşime şimdiye kadar gösterdiği  anlayış için teşekkür ediyorum.

 

           KISA SORU CEVAP                   

Hangi takımlısınız: Beşiktaş

En beğendiğiniz Kulüp Başkanı: Fikret Orman

En beğendiğiniz Teknik Direktör: Abdullah Avcı

En çok beğendiğiniz yerli futbolcu: Abdulkadir Ömür, Yusuf Yazıcı, Emre Akbaba,

En beğendiğiniz yabancı futbolcu: Talisca

Sizce kim şampiyon olur: Beşiktaş’la birlikte Başakşehir’i iddialı görüyorum.

Hobileriniz: Futbol ve çadır kampı, at binmek 

En sevdiğiniz yemek: Karnıyarık

En çok beğendiğiniz şehir: Kars – Ani harabeleri 




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.