Albay Türkşen Kocaeli Türk Ocağına konuk oldu 

Albay Türkşen Kocaeli Türk Ocağına konuk oldu 

Türk Ocağı Kocaeli Şubesi’nın bu haftaki sohbet konuğu olan Emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, “Devletimiz ve hükümetimiz gerekli tedbirleri almalı,...

Türk Ocağı Kocaeli Şubesi’nın bu haftaki sohbet konuğu olan Emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, “Devletimiz ve hükümetimiz gerekli tedbirleri almalı, aksi takdirde Kıbrıs uzun vadede elden gidecek gibi duruyor” dedi.  Türk Ocakları Kocaeli Şubesi tarafından organize edilen ‘Kıbrıs ve Adalar’ söyleşisinin konuğu Kardak kahramanı Emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen’in katılımıyla gerçekleşti. Türk Ocakları Kocaeli Şubesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Türk Ocağı Başkanı Yücel Alpay Demir, Kamusen Kocaeli İl Başkanı Yaşar Şanlı, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol , Selçuklu Düşünce Kulübü Başkanı Süleyman Pekin, Yesevi Ocağı Başkanı Engin Sönmez, Kocaeli Aydınlar Ocağı başkanı Ruhittin Sönmez, Sakarya Aydın Ocağı Başkanı Cengiz Arslan, Büyük Birlik Partisi Körfez İlçe Başkanı Mustafa Arha,  Vatan Partisi Kocaeli İl Başkanı Salih Vedat Olgun Türk , Turancı Hareket platformu Kocaeli İl Başkanı Hüseyin Güllü, Kocaeli Kent Konseyi eski başkanı İbrahim Kahraman, Yahyakaptan Atatürkçü Düşünce Derneği yöneticileri ve çok sayıda önemli isim katıldı. Konferans öncesi söz alan Türk Ocağı Başkanı Yücel Alpay Demir davetlerini kırmayarak buraya kadar gelen Ali Türkşen’e teşekkür ederim “Kıbrıs ve Adalar konusunda konuşacağız Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk toprağı işlesin diye tarıma Toprağı korusun diye Orduya önem verdi , bu coğrafyada kimseye bağlı kalmadan yaşamak için çiftçimizin ve Ordumuza önem vermeli Taşını Toprağını canımızdan aziz bilmeliyiz Kıbrıs ve egedeki tüm adalar bizim için hayati önemdedir” dedi.

BİRİLERİNİN KAYACIK DEDİĞİNİZE BİZ VATAN TOPRAĞI DİYORUZ

Daha sonra sözü alan Emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen  “ Konumuz Kıbrıs ve adalar. Bu konularda sizlere akademik bilgi değil, gerçek hayattan yaşanmış gerçek bilgileri sizinle paylaşacağım. Dün Kardak krizinin 21. Yıl dönümüydü. Bu harekât sırasında 5 arkadaşımız şehit oldu. Sosyal medyaya bakıyorum. Bu harekâtı küçümseyenler, alay edenler bile var. Ufacık kaya için laf ediyorlar diyorlar. Sizin o ufacık kaya dediğinize biz vatan diyoruz. Bu kayalar vatan toprağıdır, kırmızı çizgimizdir O dönemi yaşayanlar bilir savaşın kıyısından döndük okullarımızda ve sivil toplum kuruluşlarımızda gençlerimize bu konuların ne kadar hayati önemde olduğu öğretilmelidir dedi. Harekâttan döndükten sonra yaptığımız işin zor olduğunu anlamamı sağlayan bir anı başıma geldi. Bir genç kadın ve 3 yaşındaki oğlu yanıma doğru geldiler. Kadın beni göstererek çocuğuna bak oğlum bu yüzü sakın unutma. Dün, bugün rahat uyuyorsak bu kahramanlarımız sayesindedir dedi. Bu olaydan sonra askerlik mesleğime daha sıkı sarıldım. Yunanlılar bizim her sıkıntılı durumumuzda adalar konusunda bir adım daha atıyor.Enosis  hayallerinden vaz geçmiyor yaşamaya müsait olmayan toprakları yaşanabilir kılmak için ellerinden geleni yapıyor. Yarın bir gün uluslararası mahkemeye gittiğimizde 20 yıldır neden bir şey yapmadın diye sorarlar dedi.

KIBRIS ELDEN GİDECEK GİBİ GÖZÜKÜYOR

Kıbrıs konusunda hükümetin gerekli adımları atması gerektiğini belirten Türkşen, “ Maalesef Kıbrıs’ta uzun vadede elden gidecek gibi gözüküyor. Gerekli kalıcı tedbiri hükümetimiz, devletimiz almalıdır. Çünkü bu salondaki en küçük çocuğun torunun dahi hakkı ve güvenliği için bunu yapmak zorundayız bizim bu adalarda hakkımız var Kıbrıs’ta da garantör ülkeyiz iç siyasete yoğunlaşıp dış siyasette dönen dolapları gözden kaçırmamalıyız. Rum tarafı hem hükümet olarak silahlanıyor hemde vatandaşlarını bireysel silahlandırıyor 1974 den önce yaptıkları katliamları yarın tekrar yapamayacaklarını düşünmek hayalperestlik olur , bu coğrafyada Türk iseniz Türk gibi düşünmek Türk gibi yaşamak zorundasınız aksi takdirde bizim zayıf anımızı kollayan düşmanlara fırsat verirsek toparlanmamız mümkün olmayabilir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.