AKP’de tarihi buluşma! Gül ve Davutoğlu da orada olacak

AKP’de tarihi buluşma! Gül ve Davutoğlu da orada olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 yıllık aranın ardından AKP Genel Başkanı sıfatıyla 14 Ağustos’ta AKP’nin 16’ncı kuruluş yıldönümüne katılacak....

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 yıllık aranın ardından AKP Genel Başkanı sıfatıyla 14 Ağustos’ta AKP’nin 16’ncı kuruluş yıldönümüne katılacak. Kuruluş yıldönümü Sincan’daki Harikalar Diyarı’nda yapılacak. Kutlamalarda; Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'nun da kürsüye Erdoğan'la birlikte çıkacakları açıklandı.

16 Nisan'daki anayasa değişikliği kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP Genel Başkanı seçilmesinin ardından ilk kuruluş yıldönümü kutlaması için hazırlıklar sürüyor. Erdoğan, 10 Ağustos 2014'te Cumhurbaşkanlığı'na seçilmesinden 4 gün sonra partisinin kuruluş yıldönümünde AKP'ye veda etmişti.

GÜL, ARINÇ, ÇELİK VE ERGİN DE DAVETLİLER ARASINDA

Hürriyet’ten Erdinç Çelikkan’ın haberine göre; kutlamalar için AKP'de görev yapmış eski-yeni tüm isimlere davetiye gönderilecek. Programa parti teşkilatlarının yanı sıra bakanlar, milletvekilleri, il ve belediye başkanları, kurucular ve delegeler ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin gibi ‘yol arkadaşları' davet edilecek.

Programa Erdoğan'ın daha önce “Partiye sırtını dönen kimse iflah olmadı” ifadesiyle tepki gösterdiği AKP'den istifa eden, ayrılan isimler ise davet edilmeyecek. Erdoğan için büyük önem taşıyan kuruluş yıldönümü programı için Ankara'nın Sincan ilçesi özel olarak seçildi. 28 Şubat sürecinde 1997'de tankların yürütüldüğü Sincan'daki Harikalar Diyarı'nda yapılacak programda AKP'nin 16 yıllık geçmişinden kesitlerin yer alacağı sinevizyon gösterisi izletilecek.

FOTO:İHA/Arşiv - Erdoğan'ın toplantıda 'seçim' vurgusu yapması bekleniyor.

‘İKİ ÖNEMLİ SEÇİM' VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 seçimlerine dikkat çekeceği konuşmasında parti teşkilatlarına “AK Parti bir vefa hareketidir. 2019 yılında iki önemli seçim yaşayacağız. Seçimlere kadar AK Parti'yi bugünlere getiren gelenekleri unutmadan, mütevazı şekilde tüm vatandaşlarımıza ulaşacağız. Biz milletin partisiyiz. Milletle olduğumuz sürece yalnız kalmayacağız” vurgusu yapacak.

YILDIRIM, GÜL VE DAVUTOĞLU DA KÜRSÜYE ÇIKACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Binali Yıldırım, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile halkı sahneden selamlayacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.