AFAD eğitimlere devam ediyor

AFAD eğitimlere devam ediyor

  Kocaeli AFAD Müdürlüğü, Temmuzun son haftası ile Ağustosun ilk haftasında 6 farklı firmada 317 kişiye afet eğitimi verdi.  Kocaeli AFAD...

 

 

Kocaeli AFAD Müdürlüğü, Temmuzun son haftası ile Ağustosun ilk haftasında 6 farklı firmada 317 kişiye afet eğitimi verdi.  Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü "Afete Hazır Türkiye" projesi kapsamında 317 firma çalışanını daha afet eğitiminden geçirdi ve tatbikatlar gerçekleştirdi. 

Kocaeli AFAD Eğitim Şube Müdürlüğünüm koordine ettiği afet eğitimlerinde temel afet bilinci, hafif arama kurtarma, yangın, ipler düğümler, sedye ile yaralı taşıma ve sivil savunma servisi konuları işlendi. Temel eğitimler ardından yangın ve tahliye tatbikatları gerçekleştirildi.  Kocaeli AFAD Eğitim Şube Müdürü Selim Biçer’in verdiği bilgiye göre bu eğitim ve tatbikatlardan Gebze Schattdecor firmasında 35, Arkas Lojistikte 40, CT Otomotivde 180 Karaca Plastikte 21 kişi, İzmit Dünya Gözde 32, Gölcük Ototrim Panelde 9 çalışan istifade etti. Afet eğitimlerine önümüzdeki zaman diliminde kayıtları yapılan AFAD gönüllülerinin de dahil edileceğini vurgulayan Biçer, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile de yoğunluklu olarak 5.sınıf öğrencilerine yönelik uygulanacak bir eğitim projesi üzerinde de çalışmaların sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.