ABD’de kiliseye saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

ABD’de kiliseye saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

ABD'nin Teksas eyaletinde bulunan Sutherland Springs'de bir kiliseye saldırı gerçekleştirildi. Katliamda aralarında 3 yaşındaki çocukların da bulunduğu...

ABD'nin Teksas eyaletinde bulunan Sutherland Springs'de bir kiliseye saldırı gerçekleştirildi. Katliamda aralarında 3 yaşındaki çocukların da bulunduğu ifade edilen 26 kişinin hayatını kaybettiği 24 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

ABD’nin Teksas eyaletinde bir kilisede adeta katliam yaşandı. Yetkililerin açıklamasına göre, içinde yaklaşık 50 kişinin bulunduğu kiliseye giren saldırgan ayine katılan sivillere ateş açtı. Saldırıda en az 26 kişi hayatını kaybederken 24 kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenlerin arasında 5 yaşındaki çocukların da bulunduğu öğrenildi.

katliam

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Teksas polisi tarafından yapılan açıklamada saldırganın kimliği 26 yaşındaki Devin Patrick Kelley olarak duyuruldu.

Kelley’nin eski bir hava kuvvetleri subayı olduğu açıklanırken, 2014 yılında eşi ve çocuğuna şiddet uyguladığı gerekçesiyle ordudan atıldığı bilgisi verildi. Saldırganın, katliamı Ruger tipi bir otomatik tüfekle gerçekleştirdiği öğrenildi.

Saldırgan kendisi takip eden yerel halk tarafından vurularak öldürüldü.

TEKSAS VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Saldırı ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Texas Valisi Greg Abbot, 26 kişinin öldüğünü açıkladı. Abbot, saldırıda çok sayıda kişinin de yaralandığını ve ölü sayısının artmasından endişe duyduklarını belirtti.

 

kelley

TRUMP’TAN İLK AÇIKLAMA

ABD Başkanı Donald Trump, Teksas’ta bir kiliseye düzenlenen saldırı Japonya ziyareti sırasında öğrendi. Trump, “şu an hissettiğimiz acıyı tarif etmenin imkanı yok” ifadelerini kullandı.

ABD’nin Teksas eyaletinde bir kilisede yaşanan saldırıda aralarında 3 yaşında çocukların da olduğu en az 26 kişi hayatını kaybetti 20 kişi ise yaralandı. ABD Başkanı Trump, saldırıyı Japonya’nın başkenti Tokyo’da öğrendi. Basın toplantısında konuşan Trump, “Şu anda hissettiğimiz acıyı ve üzüntüyü kelimelere dökmenin bir yolu yok. Amerikalılar güçlü durmalı.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.