9. KOCAELİ KİTAP FUARI Çocuklarınızın neyi okuduğuna dikkat edin!   

9. KOCAELİ KİTAP FUARI Çocuklarınızın neyi okuduğuna dikkat edin!   

  9. Kocaeli Kitap Fuarı Karamürsel Alp Konferans Salonu’nda Kocaeli Şairler ve Yazarlar Derneğinin düzenlediği söyleşiye çocuk kitapları yazarı...

 

 

9. Kocaeli Kitap Fuarı Karamürsel Alp Konferans Salonu’nda Kocaeli Şairler ve Yazarlar Derneğinin düzenlediği söyleşiye çocuk kitapları yazarı Seyfettin Karamızrak konuk oldu. “Çocuk Edebiyatı ve Çocuk Şiiri” hakkında söyleşi yapan Karamızrak, konuşmasında çocuklar kadar anne babaları da uyardı.

Çocuk kitaplarında içeriğin yanı sıra dış görünüşün çocukların ilgisini çekecek şekilde dizayn edilerek basılması gerektiğini ifade eden Karamızrak, “Bazı kitapların içeriği dolu olmasına rağmen dış görünüşü çocukların ilgisini çekmediği için o kitap ilgilerini çekmiyor. Çocuk kitapları yazarken kesinlikle sade ve yalın anlatım uygulanması gerekir. Büyükler için yazılmış kitapların çocuklara uyarlanmasına katılmıyorum, çünkü kitabı kısalttığınız zaman mutlaka orada bazı şeyleri atlarsınız’’ dedi. Karamızrak, ‘’Yazarlar sadece para kazanmak için kitap basmamalı onu okuyan çocuğun davranışlarına kişiliğine bir katkıda bulunması lazım. Bu yüzden eğitim ve çocuk üzerine yazan yazarların büyük bir sorumlulukları vardır’’ ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.