6 yılda 6 milyon göçmen

6 yılda 6 milyon göçmen

  **BİLKAR’da düzenlenen ‘Yer Yüzü Gurbete Düştüğü Zaman’ konulu panele göç ve göçmen sorunu tartışıldı.  Yapılan konuşmalarda...

 

 

**BİLKAR’da düzenlenen ‘Yer Yüzü Gurbete Düştüğü Zaman’ konulu panele göç ve göçmen sorunu tartışıldı.  Yapılan konuşmalarda göçmenlerin göç ettikleri topraklarda ucuz işgücü olarak kullanıldığı ve kötü şartlarda yaşamak zorunda bırakıldıkları vurgulandı.

 

Bilim Sanat Kooperatifi (BİLKAR)  tarafından "Yer Yüzü Gurbete Düştüğü Zaman" başlıklı bir panel düzenlendi.  Panele konuşmacı olarak  yazar Tahir Şilkan, akademisyen  Şafak Yüca ve BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli  katıldı.  ‘Edebiyatta Göç ve Göçmenlik’ konulu bir konuşma yapan Tahir Şilkan, göç olayının baskı ve savaşların sonucu yaşandığını belirterek,  batıya göç ederken bir çok göçmenin yaşamını yitirdiği Akdeniz ve Ege denizi olduğunu ifade etti.

 ‘Bağımlılık perspektifiyle Suriyeli Göç Akımı İncelemesi’ başlıklı  konuşma yapan  Akademisyen   Şafak Yüca ise Suriye’de ki  savaş sonrası göçlerin başladığını ve  Türkiye göç edenlerin büyük bölümünün   çok kötü şartlarda yaşadığını belirterek, “8-10 kişi bir oda da kalıyorlar,  ucuz işgücü olarak kullanılıyorlar. Bu insanların önemli bölümü  yollarda veya çeşitli nedenlerden ötürü  ölüyor ve hayatlarını kaybediyorlar”.dedi.

“Göç ve Göçmenlikte Politik  Akımlar’ konulu konuşma yapan  BİLKAR  Başkanı Serdar Dikkatli ise  devletin ortaya çıkmasıyla birlikte göçlerin de ortaya çıktığını belirterek,  göçün kitlesel  yer değiştirme hareketi olduğunu ifade etti. Dikkatli,  1923-2014 yılları arasında Türkiye’ye 2 milyon civarında göçün yaşandığını, 2011’den günümüze kadar ise 4 milyonu Suriyeli olmak üzere  toplam 6 milyon  kişinin  Türkiye’ye göç ettiğini ifade etti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.