6 şehit var

6 şehit var

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bilgilendirmede; Van Çaldıran'da 3 tırın yakılması olayını ardından başlatılan operasyonda çıkan çatışmada...

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bilgilendirmede; Van Çaldıran'da 3 tırın yakılması olayını ardından başlatılan operasyonda çıkan çatışmada 3 asker ve 1 güvenlik korucusunun şehit olduğu, 4 askerin de yaralandığı belirtildi. TSK, Hakkari Şemdinli’de de 1 askerin şehit olduğunu açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bilgilendirme şöyle; "Van Çaldıran, Gülizar mahallesi kırsalında bölücü terör örgütü mensupları tarafından karayolunun kesilerek üç tırın yakılması olayını müteakip bölgede arama-tarama faaliyetleri icra eden Güvenlik unsurlarımız ile bölücü terör örgütü mensubu silahlı teröristler arasında çatışma meydana gelmiştir. Söz konusu çatışmada üç kahraman silah arkadaşımız ve bir kahraman güvenlik korucumuz şehit olmuş ve dört kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralanan silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilmiştir. Bölgede operasyon devam etmektedir."

TSK, Kuzey Irak'a yapılan operasyonla ilgili de şu açıklamayı yaptı:

"Bugün Kuzey Irak Metina bölgesine düzenlenen hava harekatı ile eylem hazırlığı içerisinde olduğu tespit edilen silahlı 3 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca operasyon kapsamında aynı vuruş bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan bir cephanelik de imha edilmiştir."

MANİSA'DAN DA ŞEHİT HABERİ

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda gıda zehirlenmesi şüphesiyle 350 asker hastanelik oldu, kriz masası kuruldu. Vali Mustafa Hakan Güvençer, 54 askerin tedavisinin sürdüğünü, saat 01.00'de fenalaşan Er Hüsnü Özel'in ise şehit olduğunu belirtti. Güvençer, askerin şehit olma nedeninin gıda zehirlenmesi kaynaklı olmadığının düşünüldüğünü söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.