24 yaşında bakın nasıl milyoner oldu!

24 yaşında bakın nasıl milyoner oldu!

Sahip olduğu değerli eşyaları satıp kripto paralara yatıran 24 yaşındaki ABD’li Kingsley Advani servet sahibi oldu. Ancak dünyaca ünlü ekonomistler...

Sahip olduğu değerli eşyaları satıp kripto paralara yatıran 24 yaşındaki ABD’li Kingsley Advani servet sahibi oldu. Ancak dünyaca ünlü ekonomistler arasında Bitcoin'i balon olarak tanımlayanlar da bulunuyor.

Geçen yaz laptopunu akıllı telefonunu ve bankadaki birkaç bir dolarını satan ABD'li Kingsley Advani şu an bir kripto para zengini. Varını yoğunu satarak Bitcoin'e yatıran Advani 24 yaşında. 34 bin dolarını geçen yaz bitcoin'e yatıran genç adamın şu an 1 milyon doların üzerinde serveti bulunuyor.

5345345

Advani'nin şu an tam olarak ne kadar parası olduğu bilinmiyor. Kripto paralardan hatırı sayılır bir servet elde ettikten sonra Advani yazılım mühendisi olarak çalıştığı işinden istifa etti. Şu sıralar Londra, New York ve San Fransisco arasında seyahat ederek kripto para seminerlerine katılıyor.

Business Insider'a konuşan Advani, “Bence insanlık tarihinde 20'li yaşlardaki insanlar için daha büyük potansiyel içeren bir yatırım imkanı daha önce hiç olmamıştı” diyerek kripto paralara olan güvenini dile getirdi. Bitcoin'den ilk kez 20 yaşında haberi olduğunu söyleyen Advani, “Bir arkadaşım bana gösterdi, o zamanlar bu para internette yasadışı ticaret için kullanılıyordu” diyor. Advani bitcoin'deki potansiyeli erkenden gördüğünü ifade ederken para birimini küresel finans sistemine karşı bir başkaldırı olarak gördüğünü söylüyor.

wdad

START-UP’LARA FON SAĞLIYOR

Advani geçen yaz bitcoin'e yatırım yaptığında fiyatların 4 bin dolar civarında olduğunu anlatıyor. Geçen yaz elde ettiği parayı sadece sanal para piyasasında değerlendirmeyen genç adam aynı zamanda Stanford, Cornell ve MIT gibi okullarda kurulan start-up'lara fon sağladığını söylüyor. Büyük partiler vermediğini ve genel olarak evinde zaman geçirdiğini anlatan Advani paranın kendisini değiştirmediğini söylüyor.

‘TÜM BALONLARIN ANASI’

Kripto paraların güvenilirliği hala tartışılmaya devam ediyor. Bir çok kişi bu teknolojinin dünya ekonomi sisteminde köklü değişiklikler yapacağını iddia ederken, bazı uzamanlara göre ise krtipto paralar bir çeşit balon. Son olarak 2008 yılında yaşanan ekonomik krizi önceden tahmin eden New York Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ekonomist Nouriel Roubini, “Bitcoin insanlık tarihinin en büyük balonudur ve bu bütün balonların anasıdır” ifadesini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.