“2023 hedeflerine sağlam adımlarla ilerliyoruz”

“2023 hedeflerine sağlam adımlarla ilerliyoruz”

  ** Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Nail Çiler,  üçüncü çeyrek ekonomik büyüme rakamlarını değerlendirdi. Çiler,...

 

 

** Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Nail Çiler,  üçüncü çeyrek ekonomik büyüme rakamlarını değerlendirdi. Çiler, “ Bu gelişmeler 2023 hedeflerine sağlam adımlarla ilerliyor olduğumuzun da en önemli göstergesi”dedi.          

 

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan, yılın üçüncü çeyreğine ait ekonomik büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Ekonomi de yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 11,1 oranında büyüme kaydedilmesinin oldukça memnuniyet verici ve iş çevrelerindeki motivasyonu arttırıcı nitelikte olduğuna dikkat çeken Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, çift haneli üçüncü çeyrek büyüme verisinin, ülkemizi G-20 ülkeleri arasında, büyümede Çin ve Hindistan’ı da geçerek en üst sıraya taşıdığını dile getirdi. Çiler , tüm tahminlerin aşılarak, 2011 yılının üçüncü çeyreğinden bu yana en yüksek seviyeyi gören Türkiye ekonomisinin kaydettiği bu büyüme oranında, Kredi Garanti Fonu’nun, istihdam ve vergi teşviklerinin, vergi indirimlerinin etkili olduğuna da vurgu yaptı.                                                                                                                                          

ARTIŞLAR UMUT VERİCİ

 Türk işadamlarının, sanayicilerinin kendi güç ve potansiyellerini, kararlılık unsuru gözeterek iş alanlarına yansıttıklarını, istatistiki verilerle de gözler önüne serildiğini dile getiren Nail Çiler, bölgemizin bu büyüme oranına olan katkısının da yadsınamaz nitelikte olduğunu da kaydetti. .Bu büyüme içerisinde özellikle sanayi sektörünün %14,8’lik büyümesinin önemine dikkat çeken Çiler, bu artışların ileriye dönük oldukça cesaret verici olduğunu, burada gözden kaçırılmaması gereken unsurun büyümenin önümüzdeki süreçte sürdürülebilir hale getirilmesinin, 2023 hedeflerine sağlam adımlarla ilerliyor olduğumuzun da en önemli göstergesi olduğunu belirtti.                                                              

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.