2019’da CHP iktidarı için yeniden adayım

2019’da CHP iktidarı için yeniden adayım

  CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun ile geçmişi ve Gebze’deki CHP’nin geleceğini konuştuk. Recep Dursun gazetemizin sahibi İsmail Kadı...

 

 

CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun ile geçmişi ve Gebze’deki CHP’nin geleceğini konuştuk. Recep Dursun gazetemizin sahibi İsmail Kadı ve haber Müdürümüz Mustafa Arslan’a önemli açıklamalarda bulundu. Dursun, görevde oldukları süre içerisinde eski partililere dokunmanın, CHP dışındaki insanlarla konuşmanın referandum sürecinde büyük bir başarı getirdiğine dikkat çekerek, “2019 için başarı değil, Gebze’de CHP iktidarını hedefliyoruz, bu yüzden yeniden adayım” dedi.

Röportaj: Mustafa Arslan

 

10 Aralıkta yapılacak kongrede yeniden aday mısınız, neden?

Öncelikle şunu ifade edeyim ki, CHP’de yokken de siyaset hayatının içerisinde idik. Geçmişte SHP yöneticiliği ve ÖDP ilçe başkanlığı görevlerinde bulundum. 2012’de atama yönetim için CHP’den teklif geldi ancak atama yönetime karşı olduğum için kabul etmedim ve daha sonra seçimle yönetime girdim. O dönem de Sedat Tatar ve arkadaşlarımızla 3,5 yılda önemli başarılara imza attık. 2015 yılında da ilçe başkanlığına aday oldum ve delegelerin teveccühü ile CHP ilçe başkanı oldum. Göreve gelirken siyasetin dilini ve yapısını değiştireceğimiz söylemiştik, bunu da başardık. Çok sayıda üye ziyaretleri yaptık. Başta 15 Temmuz olmak üzere tüm eylemlerde sahada olduk, mağdur ve mazlumlara destek olduk.

Göreve geldikten sonra neleri yaptınız?

Yeni yönetim olarak bizim Gebze’de çok önemli bir iddiamız vardı. Hedefimiz yerelde 24 yıl aradan sonra CHP’yi Gebze’de iktidar yapmaktı. Göreve geldikten sonra 1,5 yılda çok önemli çalışmalar yaptık. 15 Temmuz sonrası OHAL çerçevesinde bazı çalışmaları askıya aldık ancak eğitim çalışmalarına büyük önem verdik. 5 mahallenin delege yapısı ile ilgili çalışmaları tamamladık ve genel başkana rapor halinde ilettik. Mahallelerde unutulan, eski partilier ve dokundukça gerçek partililerle çok daha iyi şeyler yapacağımızı gözlemledik. Bunun yanı sıra Türkiye’de ilk defa Gebze’de emek çalıştayı yaptık ve emeğin bölgemizdeki tüm bileşenlerini buluşturduk. Program sonrası sendika ve diğer STK’lardan son derece olumlu tepkiler aldık. Ayrıca emek kesimi ile iş yapmayı ve emeğin dilini konuşmayı öğrendik.

Referandum sürecinde başarıyı getiren neydi?

Referandum sürecinde farklı bir program izledik ve CHP ilk defa anlayış değişikliği yaptı ve bu da başarılı bir sonuç ortaya çıkardı. Eskiden merkezde bir SKM kurulur oradan tüm şehir idare edilirdi. Referandumda 30 bölgede RKM kurduk ve her RKM’de beş kişiye sorumluluk verdik. Ayrıca o bölgenin sorunlarını içeren çalışmalar yaptık ve sonuçta inanılmaz bir başarı elde ettik. Solun farklı kesimleri ve sağ görüşlü insanlarla da birebir görüşmeler yapınca çok daha başarılı olduk ve referandumda yüzde 40 civarında oy aldık Gebze’den.

Bu süreçte neleri yapamadınız?

22 mahalle ile ilgili projemiz vardı ancak bunu tamamlayamadık. Ancak, CHP dışındaki tüm insanlarla iletişim içerisinde olduk. Kirazpınar’da yıkılması planlanan evler için vatandaşlarla mücadele içerisinde olduk ve 20 evin yıkımı durduruldu. Yavuzselim ve Hürriyet Mahallesi sakinleri ile 4 yıldır başarılı bir tapu mücadelesi veriyoruz. İlk etapta bize ön yargı ile bakan bazı vatandaşlar bile daha sonra samimi olduğumuzu anlayınca açık destek verdiler. Konuyu iyice anlatmak için ev ev, kahve-kahve dolaştık ve tapu tahsis konusunda ceddi bir ivme kazandık. Bölge halkı ile Ulus Mahallesinde bir düğün salonunda bugüne kadar hiç olmadığı kadar çok geniş katılımlı bir toplantı yaptık.

Partiye ne kadar zaman ayırıyorsunuz?

Bazı çevreler partiye zaman ayırmadığımı söyleyebilir ama ben günün 20 saatini partiye ayırıyorum. Sadece ilçe başkanlığı koltuğunda oturmak partiye zaman ayırmak değildir. Vatandaşın sorunu nerede ise orada olursanız bu zaman ayırmaktır. CHP iktidarının Beylikbağı bölgesinden geçtiğini de düşünerek her iki akşamda bir o bölgenin sorunları ile ilgili vatandaşlara ziyarette bulundum.

Diğer adaylarla ilişkileriniz nedir?

10 Aralık’ta yapılacak Gebze kongresi için henüz adaylığını açıklayan olmadı. Zaten hepimiz CHP’nin başarısı için yola çıkıyoruz. Delege hangimizin daha iyi yapacağını düşünürse onu seçer. Ben aday olacak diğer arkadaşlara da başarılar diliyorum. Kimse ile kırgınlığa gerek yok, herkesle her ortamda görüşüyoruz. Ayrıca yeni yönetim için zamanı olmayanların bildirmesini istedim ve 8-9 arkadaş yeni yönetimde olamayacak. CHP’ye gönül veren herkesle siyaset yaparım ama ilkelerim var. Parti üzerinden rant ve kirli işler planı olanlara müsaade etmem. Kadın ve gençlere de ayrı bir önem vereceğiz. Yönetime isim öneren kim olursa olsun, partiye katkı sunacak herkesi yönetime alırım. Çünkü bu yönetimle üç seçim yaşayacağız. Hedefimiz 2019 seçimlerinde başarı değil, yerelde CHP’yi Gebze’de iktidar yapmak olacaktır.

 







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.