2. Avrupa Ekonomi Kongresi düzenlendi

2. Avrupa Ekonomi Kongresi düzenlendi

 Kocaeli Üniversitesi ve Kartepe Belediyesi'nin düzenlediği 'Ekonomide Yeni Trendler' konulu 2. Avrupa Ekonomi Kongresi başladı. Türk Alman Üniversitesi...

 

Kocaeli Üniversitesi ve Kartepe Belediyesi'nin düzenlediği 'Ekonomide Yeni Trendler' konulu 2. Avrupa Ekonomi Kongresi başladı. Türk Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aykut Kibritçioğlu iyi bir iktisatçı nasıl olunacağını anlattı.

Kongreye Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü, Türk Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aykut Kibritçioğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Prof. Dr. Aykut Kibritçioğlu iyi bir iktisatçı nasıl olunacağını anlattı. İyi bir iktisatçı olmanın belirli koşulları olduğunu söyleyen Kibritçioğlu, "İktisatçılar lisans eğitimi aldıktan sonra özel sektörde çalışabiliyorlar, kamu bürokrasisinde ve akademik iktisatçı olarak çalışabiliyorlar. İyi iktisatçı olmanın belirli koşulları var. Bazı faktörler de var ki onlar da kişiye özgü ve kendi karakteriniz, özgeçmişinizle ilgili doğru zamanda doğru kişilerden iktisat eğitimi almak gerekiyor. Bazı faktörler iyi bir iktisatçının yetişmesini etkileyen faktörler kendi kontrolümüzde olan faktörlerdir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.