15 Temmuz’u asla unutturmayacağız!

 15 Temmuz’u asla unutturmayacağız!

 Tarihimizin en zor günlerinden ve yaşadığımız kara gecelerden biri olan 15 Temmuz’un 1. Yıldönümünde yaptığı konuşmada 15 Temmuz’u asla unutmayacak...

 

Tarihimizin en zor günlerinden ve yaşadığımız kara gecelerden biri olan 15 Temmuz’un 1. Yıldönümünde yaptığı konuşmada 15 Temmuz’u asla unutmayacak ve unutturmayacağız” dedi.

Cumartesi günü GTO Meclis Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Çiler; “15 Temmuz, darbe girişimi olmanın ötesinde bir işgal girişimi ve  ülkemizin İstiklal Harbinden bu yana karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece, FETÖ terör örgütü “devletimizi” ele geçirmeye, ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir karışıklık ortamına sürüklemeye çalıştı.  Kardeş kavgası başlatarak, (Bu milleti Bayraksız, Vatansız ve Devletsiz bırakmaya çalıştılar.) 2013 yılında gerçekleşen GEBZE TİCARET ODASI seçimlerinde, malum yapının baskılarına boyun eğmedik, onurlu bir şekilde dik durarak mücadelemizi başlattık ve ekibimle beraber seçimlerden zaferle ayrıldık.” Dedi.

DARBE SONRASI GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRDİK

Darbe sonrası yaşanan sürece de değinen Çiler; “16 binin üzerinde üyesi bulunan bir kurumu temsilen, hain darbe girişiminin gerçekleştirildiği 15 Temmuz gecesiülkemizin, demokrasimizin ve geleceğimizin yegane sahibi ve savunucusunun halkın iradesi” olduğu gerçeğini, Oda yayın organlarımızdan, darbe girişiminin ilk dakikalarında kamuoyuna duyurduk. (16 TEMMUZ 2016-00:45)

Bütün üyelerimize ileti ve mail yoluyla ulaşmak suretiyle darbe girişimcileri karşısında topyekün olarak farkındalık oluşturma çabasıyla tüm imkanlarımızı seferber ettik.  Darbe girişimi sonrası ilk iş gününde Odamız üyeleriyle Demokrasi vazgeçilmezimiz, milli irade gücümüz, kardeşliğimiz geleceğimizbilinciyle biraraya geldik. (Bu süreçte birbirimize daha çok hoşgörü göstererek, daha çok çalışarak ve daha çok üreterek bu olumsuzlukları atlatacağımızın vurgusunu yaptık.) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sn. M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU öncülüğünde, 81 ildeki tüm Oda ve Borsa Yönetimleri olarak aynı anda basın toplantısı düzenleyerek, darbe girişimine karşı net tavrımızı ortaya koyduk.” Dedi.  Çiler ayrıca; “Allah’a şükürler olsun Milletimiz, cesaretiyle bu belayı, bu fitneyi durdurdu ve “Türkiye Cumhuriyeti Devletini Milletin iradesi dışında hiçbir gücün yönetemeyeceğini” açıkça dünyaya gösterdi. Elbette bunun için büyük bir bedel ödedik. Darbe girişimine karşı verdiğimiz bu mücadelede, 250 vatandaşımız şehit oldu. 2100’ün üzerinde gazimiz var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla anıyoruz.  Bu millet onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır. Bir daha böyle hain girişimlerin yaşanmaması için FETÖ ile mücadele her alanda etkin ve kararlı şekilde sürdürülmelidir. Yargı kurumları, darbecilere ve onların destekçilerine hak ettikleri en ağır cezayı vermeli, milletimizin vicdanını rahatlatmalıdır. Türk Adaleti’ne güvenimiz tamdır. Milletimiz, demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu.  Yüreklerimiz toplu çarptı, meydanlara indik, ’’demokrasimize ve ekonomimize’’ sahip çıktık. Bizler gördük! Dünya seyretti!

MİLLETİMİZ BİR DESTAN YAZDI!

Halkımız, bu kalkışma hareketine karşı; sadece tanklara karşı durmadı, ekonomik refleksini de ivedilikle gösterdi. Darbe girişimine karşı finans sektörü olarak da çok sağlam duruldu.  Merkez Bankası yönetiminin de süreci doğru okuyarak yerinde yönlendirmesiyle Türk iş dünyası bu olaydan fazla etkilenmeden yoluna devam etti. Bu sürecin iyi yönetilmesi ile mevduat çıkışı olmadığı gibi olağandışı kredi talebi de olmadı. Milletimiz elinde bulundurduğu 11 milyar dolar tutarındaki meblağı Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile döviz satışı yaparak, kurlardaki artışı engelleyip, iş dünyasının olumsuz etkilenme ihtimalinin önüne geçti. Hükümetimizin iş dünyasıyla birlikte aldığı önlemler yaptığı reformlar sayesinde hızla toparlandık. Daha darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmeden ekonomide yüzde 5’lik büyümeyi yakaladık. Bu yılın ilk altı ayında iş dünyası olarak 1 milyon 200 bin insanımıza yeni istihdam sağlayarak, rekor kırdık. İhracatımızı arttırmaya başladık. Yabancı yatırımcıların güvenini yeniden kazanarak, 15 Temmuz sonrası toparlanma sürecini tamamladık.  Bizler ülkemiz ve milletimiz için şimdi daha büyük bir azimle çalışarak, üreterek Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız. 15 Temmuz’u asla unutmayacak, unutturmayacağız.” Dedi. Katılımcılara Türk Bayrakları ve Türk Bayrağı baskılı kupa hediye edildi ve 15 Temmuz resimlerinden oluşan sergi gezildi. Daha sonra günün anısına GTO önünde topluca fotoğraf çektirildi.





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.