14 FARKIL TÜR KDEVLETİNDEN KATILIM OLDU:    Darıca’da  gençlik şöleni

14 FARKIL TÜR KDEVLETİNDEN KATILIM OLDU: Darıca’da  gençlik şöleni

14 FARKIL TÜR KDEVLETİNDEN KATILIM OLDU: Darıca’da  gençlik şöleni Darıca Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı...

14 FARKIL TÜR KDEVLETİNDEN KATILIM OLDU:

 

Darıca’da  gençlik şöleni

 

Darıca Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebeti ile 14 farklı Türk devletinden gelen misafir sanatçıların yer aldığı Gençlik Şöleni düzenledi.

 

Darıca sahilde yer alan amfi tiyatroda düzenlenen etkinliğe  Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Bosna Hersek, Yakutistan, Kalmuk, Tuva, Özbekistan, Kırım, Makedonya, Suriye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden solist ve sanatçı grupları katıldı.

Program öncesi kısa bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, 19 Mayıs Atatürk’ü anma ve Gençlik Bayramı’nda son derece anlamlı bir organizasyonda gençlerle bir arada olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

BİRİZ VE BERABERİZ

Başkan Karabacak, “Bugün 19 Mayıs Gençlik Bayramımız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı ve gençlere armağan ettiği gençlik bayramı. Bizlerde istedik ki Türk Dünyası gençleri ile bölgemizdeki gençleri bir araya getirip bu özel günü hep birlikte kutlayalım. Ülkelerimiz farklı olsa da biz hepimiz tek milletiz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Rabbim ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara izin vermesin. Biz ülkemizde, coğrafyamızda ve tüm dünyada barış olsun, dostluk olsun istiyoruz. Analar ağlamasın diyoruz, gözyaşları akmasın diyoruz. Bugün burada Türk dünyasından gelen gençlerle birlikte bayramı hep birlikte kutluyoruz. Bu güzel akşamda burada olan misafirlerimize hoş geldiniz diyoruz, sizlere de iyi seyirler diliyorum. Bir kez daha tüm gençlerimizin bayramını kutluyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

TÜRK BAYRAKLARI EŞLİĞİNDE EĞLENDİLER

Başkan Karabacak konuşmasının ardından programda bir konser veren Türk Dünyası Araştırmalar Vakfı Müzik Korosu’na günün anısına bir çiçek takdim etti. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden programda değişik coğrafyalarda bulunan Türk Dünyası gençleri İpekyolu Orkestrası eşliğinde şarkı, türkü, şiir ve dans gösterileri ile Darıca’lılara keyifli anlar yaşattılar. Amfi tiyatroyu dolduran Darıcalılar ellerinde Türk Bayrakları ve alkışlarla Türk Dünyası gençlerine destek verdiler.






HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.