“11 okul yöneticisi eğitime katıldı”

“11 okul yöneticisi eğitime katıldı”

 Gebze STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Muhammet Erbaş son hareketliliği bu ay neticelenen Avrupa Komisyonu tarafından Erasmus + Mesleki Eğitim...

 

Gebze STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Muhammet Erbaş son hareketliliği bu ay neticelenen Avrupa Komisyonu tarafından Erasmus + Mesleki Eğitim öğrenici ve personel hareketliliği kapsamında finanse edilen “AB Yeterlilikler Çerçeve Araçları Doğrultusunda Meslek Dersi Öğretmenlerinin Avrupa’da Ölçme-Değerlendirme Uygulamaları ve Yeterlilik Düzeylerinin Arttırılması Projesi” hakkında bilgi verdi.

 Proje koordinatörü okul olan  Gebze STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Muhammet Erbaş, projenin uygulamalı eğitim süreçlerinin (staj faaliyeti) nasıl ölçümlenmesi gerektiği ile ilgili olarak mesleki eğitim öğretmenlerinin ve idarecilerin yeni teknikler görmeleri açısından oldukça faydalı olduğunu belirtti.

11 OKULDAN YÖNETİCİ EĞİTİME KATILDI

Ayrıca proje sayesinde proje ortağı okullarda staj eğitimlerinin çok daha başarılı bir şekilde ölçülebileceğini söyleyen Muhammet Erbaş, başarıyla neticelen proje kapsamında 11 farklı okuldan öğretmen ve idarecilerin eğitime tabii tutulduğunu belirterek “Son hareketlilikte 11 okul yöneticisinin Portekiz’in Braga kentindeki Oficina da Inovação  Empreendedorismo e Inovação Empresarial,  isimli iş ve yenilik merkezine gerçekleştirdiği hareketlilik sayesinde özellikle ECVET ve EQAVET’in iş dünyası açısından anlamını öğrenme fırsatı yakaladılar.

 

EĞİTİME OLUMLU KATKI SUNACAK

Ev sahibi kurumun uzmanları ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunup, farklı toplantılar gerçekleştiren idarecilerimiz, proje sayesinde mesleki eğitimde uygulama eğitiminde ölçmenin ne şekilde yapılması gerektiği, öğrencileri iş hayatına nasıl hazırlayabilecekleri konusunda çok farklı yenilikler öğrendiklerini belirttiler. İdarecilerimiz için çok faydalı olan eğitimin uzun vadede ülkemizdeki mesleki eğitimin kalitesinin artmasına ve ülkemiz sanayisinin ihtiyaç duyduğu kalifiye personel gereksiniminin karşılanmasına olumlu katkı sunması beklenmektedir” dedi



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.