koşu

 
 
  Ana Sayfa        Yerel
Leyla Atakan anıldı
Leyla Atakan ölümünün 41'inci yıldönümünde anıldı
13.02.2012 11:27:00, Pazartesi Karakter Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto




Kaytl Reklam Yok


Türkiye´nin ilk kadın il belediye başkanı olan ve 11 Şubat 1971 tarihinde geçirdiği trafik kazasında 3 çalışma arkadaşı ile birlikte hayatını kaybeden İzmit eski Belediye Başkanı Leyla Atakan ölümünün 41´inci yıldönümünde anıldı.

Türk siyasi tarihinde önemli bir yere sahip olan ve bir zamanlar bölgenin en etkin fuarlarından biri olan Kocaeli Sanayi Fuarı´nın da temellerini atan, Türk Belediyeciliği´ne yeni bir anlayış getirdiği gibi o dönem CHP´de de etkin yeri olan Leyla Atakan, 41 yıl önce  Gölcük yolunda trafik kazası geçirdi.  Gölcük´teki bir toplantıdan dönerken meydana gelen kazada Leyla Atakan ile birlikte belediye meclis üyesi mesai arkadaşları İsmail Kolaylı, Abdurrahman Yüksel ve Ferudun Özbay da hayatını kaybetti.

İzmit Belediyesi binası önünde yapılan törende konuşan İzmit Belediye Başkanı Ak Partili  Nevzat Doğan, Leyla Atakan´ın Türk siyasetinin hem ilk kadın il başkanı hem de ilk il kadın belediye başkanı olduğunu hatırlatarak, şöyle dedi:

"Leyla Atakan, Türk siyasi tarihinde önemli bir yere sahip, adil ve tarafsız yönetim anlayışı ile örnek bir siyasetçidir. Belediye başkanlığı yaptığı dönemde İzmit´e büyük katkılar sağlamış olan Leyla Atakan, yaptığı hizmetler sayesinde bugün dahi İzmitliler tarafından hatırlanmakta ve saygı ile anılmaktadır. Elim bir trafik kazası sonucu kaybettiğimiz Leyla Atakan´ ı anmanın ona saygı göstermenin en güzel yolu İzmit´i bir adım daha ileriye götürecek çalışmalara imza atmaktır."



Memurlar yine meydanlarda
Genç gelin kendini astı
 
Haber  Video Foto İlanlar
Yazarlar
reklam
Üye Girişi
matbaa, irsaliye, fatura, antetki, kaşe, cilt
Röportaj
Üstüne para verdiğimiz halde talep yok!
Video
REKLAM   l  İLETİŞİM   l   KÜNYE   l   GİZLİLİK İLKELERİ   l   RSS