Gürkan: Tek program emekçinin programı

Gürkan: Tek program emekçinin programı

1 Mayıs İşçi Bayramı bu yıl Gebze’de EMEP Gebze İlçe Örgütü öncülüğündeki programla kutlandı. EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Hükümet’in programını sermayeyi krizden kurtarma programı diye tanımlayıp, “Tek program emekçinin programıdır” dedi.

1 Mayıs İşçi Bayramı bu yıl Gebze’de EMEP Gebze İlçe Örgütü öncülüğündeki programla kutlandı. EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Hükümet’in programını sermayeyi krizden kurtarma programı diye tanımlayıp, “Tek program emekçinin programıdır” dedi.

Gebze’de 1989 yılından bu yana Gebze Sendikalar Birliği öncülüğünde kutlanan, sadece bir kere sekteye uğrayan 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları dün Gebze’de Emek Partisi Gebze İlçe Örgütü öncülüğünde kutlandı. Gebze Sendikalar Birliği bileşenlerinden Türk-İş üyesi işçi sendikaları İzmit’te Türk-İş; DİSK’e üye olan işe sendikaları İstanbul Bakırköy’de DİSK öncülüğündeki mitingi tercih edince Gebze sayısal katılımda boşaldı ama eylemlilik anlamında boşluk olmadı.
SEYİRCİ KALAMAZDIK
EMEK Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Gebze’de dün gerçekleşen mitingde emeğin bu kadar yoğun baskı altında tutulduğu bir süreçte sendikaların tavrının kabul edilemez olduğunu belirtip, “Emek Partisi olarak bu duruma seyirci kalmamız da beklenemezdi” dedi. Gebze’de dün gerçekleşen mitinge 500’ü aşkın kişi katılırken Selma Gürkan’ın yanı sıra CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz ve belediye başkan adayı Avukat Recep Dursun, EMEP İl Başkanı Arzu Erkan ve KBB bağımsız adayı Reyhan Başaran, Gebze Belediyesi CHP Meclis Üyesi Şahin Yılmazel ve EYT Gebze üyeleri de mitinge katılanlar arasındaydı. 
HESAP SORULACAKTIR
Cuma pazarının sonundaki trafo meydanında toplanan kitle Şehit Numan Dede Caddesi üzerinden 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’na sloganlar eşliğinde yürüdü. Gerek ülkemiz gerek dünyamızda emek mücadelesi verirken hayatını kaybeden tüm işçiler için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından ilk EMEP Gebze İlçe Başkanı Hasan Atik söz aldı. Atik kısa konuşmasında Gebze’de sermayenin emekçilere adeta terör estirdiği bir süreçte 1 Mayıs’ı kutladıklarını belirtip, “Hepimiz sorumluluk içinde mücadele ettiğinde sermayenin saldırıları elbette püskürtülecek ve sermayenin sözcüsü konumundaki siyasi iktidardan hesap sorulacaktır” dedi.
BERABERLİĞİMEZDEN GEÇER 
EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan konuşmasının başında Şanlıurfa’daki 1 Mayıs kutlamalarına giderken geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden emekçileri de yad etti. Bugün ülkemizin dört bir yanında emekçilerin talepleri ile birlikte meydanlarda olduğunu kaydeden Gürkan, Hükümeti sert ifadelerle eleştirdi. Açıklanan yeni ekonomik programın da, Türkiye ittifakı çağrısının da emekçilerin haklarının gasp edilerek sermayeyi krizden çıkartma programı olduğunu öne süren Gürkan, “Tüm bu programlara karşı tek program vardır. O da emekçilerin, işçilerin programıdır. O programda bizim birlik beraberliğimizi sağlamakla geçer” diye konuştu. 
SÜREKLİLİK SAĞLANMALI
Gürkan işçi ve emekçilerin hak ve kazanımları ile Kürt sorununun demokratik yollardan çözümü dâhil tüm sorunların çözümünün 1 Mayıs’ta sağlanan birlikteliğin sürekliliğinden geçtiğini kaydetti. Daha önce pek çok hak gaspını direnerek geri püskürten emekçilerin kıdem tazminatının gaspı dahil tüm programları bu dayanışma ile geri püskürteceğine inandığını söyledi. Selma Gürkan’ın konuşmasının ardından emekçilerin konuşmaları, davul zurna eşliğinde halay çekilmesi ile miting sona erdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.