Güneş, “Feniş işçilerinin 20 milyon TL alacağı ne olacak?”

Güneş, “Feniş işçilerinin 20 milyon TL alacağı ne olacak?”

   CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş; Feniş Alüminyum firmasının üretimi durdurması ve 550’ye yakın çalışanının...

 

 

 

CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş; Feniş Alüminyum firmasının üretimi durdurması ve 550’ye yakın çalışanının işten çıkarılması hakkında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi verdi. 

 

Güneş; 550’ye yakın çalışanın işten çıkarıldığını, çalışanların görevlerine son verilirken; kıdem tazminatları, ihbar tazminatları ve ücretlerinin ödenmediğini anlatarak bakanlığa şu soruları yöneltti: 

 

1. 80’den fazla ülkeye ihracat yapan öncü bir kuruluşun olan Feniş Alüminyum uzun yıllardır sorunlarla boğuşurken Sanayi Bakanlığı bu firma ile ilgili herhangi bir denetim veya işlem yapmış mıdır, herhangi bir destek sağlanmış mıdır?

 

2. Bölge milletvekili olan ve aynı zamanda 4 yıldan fazla süredir Sanayi Bakanlığı yapan Sayın Nihat Ergün’ün kendi bölgesinde metal sanayinin yaşadığı sıkıntılarla ilgili ne gibi önlemler alınmıştır?

 

3. Feniş Alüminyum firmasının tekrar üretime geçmesi ve metal sanayinin yaşadığı sıkıntıların giderilebilmesi için ne gibi önlemler alınmaktadır?

 

4. Firma tekrar üretime geçmezse işsiz kalan yüzlerce çalışanın tekrar istihdam edilebilmesi için herhangi bir plan mevcut mudur?

 

5. Mağdur olan 500’den fazla çalışanın 20 milyon TL’yi aşan alacaklarının öncelikli alacak olması sağlanacak mıdır ve çalışanlara bir ödeme planı sunulacak mıdır?

 

6. Feniş Alüminyumun üretimi durdurması sebebiyle Kocaeli ve Gebze ekonomisinin ettiği zararı ne kadardır ve bunu telafi etmek için ne gibi projeler mevcuttur?

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.